Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Acneea – remedii naturale – Sorin Nicola

” Forma cea mai obișnuită a acestei boli este acneea vulgară sau polimorfă juvenilă, care apare la tineri începând din pubertate (14-15 ani). Afecțiunea este caracterizată prin apariția unor leziuni ale pielii numite comedoane („coșuri”), sub formă de noduli cenușii sau roșietici, cu sau fără colecții purulente în vârful leziunilor. Deoarece acestea sunt supuse suprainfecțiilor cu diverși microbi, pot fi și sub formă de pustule gălbui, care dacă nu sunt tratate la timp. Pot lăsa cicatrici pe față. O formă mai specială este acneea rozacee, întâlnită mai ales la femei după vârsta de 40 de ani. Agentul patogen este stafilococul. La unele femei, acneea este un simptom de ovar polichistic, o afecțiune hormonală care poate declanșa și menstre neregulate, infertilitate, pilozitate excesivă și creștere în greutate.

” Una din cauzele acestei afecțiuni este alimentația defectuoasă care generează tulburări gastrointestinale, inclusiv constipație), la care se alătură și tulburările endocrine (ovariene sau testiculare). Sunt contraindicate zahărul și produsele care îl conțin, ciocolata, carnea în general, grăsimile animale, grăsimile hidrogenate (margarina), uleiul prăjit, ouăle, pâinea albă, alimentele bogate în aditivi și conservanți, apele carbo-gazoase, băuturile comerciale cu coloranți și arome artificiale.

” În procesul de detoxifiere, trebuie să curățați mai întâi ficatul dacă vreți să aveți o piele curată. Regenerați ficatul, stimulați-i funcțiile, evitați substanțele toxice care îl pot afecta grav.

” Mențineți permanent pielea cât mai curată, fiindcă ea își va îndeplini astfel funcția de organ de eliminare a deșeurilor. În plus, o piele curată vă face să vă simțiți mai curat.

– Multe cazuri de astm cronic, alergii, infecții ale urechii, acnee au fost complet vindecate prin simpla eliminare a produselor lactate din alimentație. Acneea juvenilă este mai frecventă la copiii și adolescenții care folosesc lapte de vacă. Printre factorii răspunzători amintim grăsimea bogată în acizi grași cu 8 și 14 atomi de carbon despre care se știe că sunt factori cauzali minori ai acneei, și progesteronul din laptele vacilor însărcinate (majoritatea vacilor de lapte continuă să fie mulse timp de luni de zile după ce devin gestante). În organismul consumatorului, progesteronul este transformat în androgeni care favorizează apariția acneei.

– O altă cauză profundă a acneei este hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonului sexual testosteron. Această hipersensibilitate determină producerea unei cantități anormale de sebum, substanță grasă secretată de glandele sebacee și care protejează pielea. În același timp, o reacție anormală în interiorul canalelor glandelor sebacee face ca celulele care le căptușesc să devină prea lipicioase. În loc să fie eliminate după ce mor, aceste celule se adună și înfundă canalul seboreic. Sebumul acumulat se întărește formând un cap negru sau alb, iar bacteriile prezente pe suprafața pielii se pot multiplica cu ușurință, producând pustula roșie și umflată, tipică pentru acnee. În cazuri grave, aceste pustule se pot transforma în comedoane sau chisturi pline cu lichid.

– Anumite medicamente (unele pilule contraceptive, corticosteroizi și medicamente pentru epilepsie) pot agrava acneea. Medicamentele care conțin iod și sare iodată agravează acneea, de aceea evitați-le.

– Multe loțiuni și produse cosmetice pot conține chimicale ce pot agrava acneea. Nu lăsați părul să vă atingă fața. Nu vă puneți mâna pe față și nici măcar nu atingeți fața cu degetele; folosiți o țesătură curată chiar când vă scărpinați. Folosiți haine de bumbac 100% și nu din materiale sintetice.

Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutățirea acneei. Neutralizați stresul prin exercițiu fizic în aer liber și dobândind încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, care dorește să aruncați asupra Lui toate îngrijorările dumneavoastră.

– Expunerea cu moderație la soare este benefică pentru tratarea acneei. Razele ultraviolete fac să crească grăsimea pielii prin epicheratină și previn blocajul glandelor de la suprafață. Evitați expunerile când soarele arde cel mai tare (vara, între orele 10 și 15). Este indicată bronzarea feței pentru a favoriza cojirea de două ori pe săptămână, timp de mai multe săptămâni.

Se va consuma multă apă, pentru o bună hidratare a organismului și o eliminare rapidă a toxinelor.

– Spălați-vă fața cu un săpun care nu conține ulei, dar nu usucă pielea.

– Coșurile nu se storc, pentru că, în acest fel, infecția pătrunde în țesuturile mai profunde.

Recomandări de tratament:
De cele mai multe ori, mi-a fost dat să văd că forme rebele de acnee au fost vindecate simplu doar printr-o cură de crudități vreme de 1-2 luni. Fața pacienților s-a curățit ca prin minune, coșurile dispărând aproape fără urme. De aceea, ar fi excelent să faceți o cură de crudități vreme de 1-2 luni sau, cel puțin, consumați cu predilecție alimente crude o perioadă de timp.
În această perioadă beți multe sucuri de fructe și zarzavaturi. Puteți alege una sau două zile pe săptămână să consumați în exclusivitate aceste sucuri (1,5-2 litri pe zi), adăugând la acestea ceaiurile indicate și celelalte aplicații externe. Cu siguranță veți avea rezultate foarte bune și de durată.
Se recomandă următoarele sucuri:
– Morcov – 1-2 pahare/zi. Morcovul este foarte bogat în betacaroten (are rol în formarea și menținerea celulelor care acoperă pielea, ochii, gura și organele interne cât și în reglarea proceselor imunitare).
– Teci de fasole verde (cât mai crudă, cu boabe mai neformate) – 1 pahar/zi. Are o acțiune diuretic-depurativă puternică, având efecte deosebite în tratarea bolilor de piele.
– țelină (se poate folosi atât rădăcina cât și frunzele) 1/2 pahar/zi. Se poate combina cu sucul de morcov. Efectele diuretice, detoxifiante, reglatoare hormonal ale țelinei o recomandă ca un excepțional remediu în bolile de piele cele mai diverse.
– Orz verde – 2 pahare/zi (se poate folosi și pudra de orz verde pentru prepararea sucului). Orzul verde are un efect antiinflamator foarte puternic, făcând adevărate minuni în cazul acneei. Folosiți o cură de 30 de zile cu suc de orz. Extern, se aplică vreme de 30 de minute, direct pe piele, terciul de orz verde, obținut după stoarcerea sucului (în cazul în care s-au folosit mlădițele de orz verde la prepararea sucului). După curățarea pielii cu puțină apă călduță (și mai bine este o infuzie de salvie), se lasă pielea să se usuce.
– Păpădie – 1 pahar/zi. Se poate lua în amestec cu sucul de urzică. Păpădia este foarte bogată în betacaroten și are o acțiune puternic depurativă. Stimulează, de asemenea acțiunea detoxifiantă a ficatului.
– Urzică – 1-2 pahare/zi. Urzica are o acțiune puternic depurativă, reglează activitatea imunitară și hormonală și are efect antiinflamator.
Leurdă -l pahar/zi. Sucul de leurdă are puternice efecte depurative, fiind eficient și în tratarea reumatismului degenerativ, psoriazisului, acneei și în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicării organismului.
Pătrunjel (frunze) ”“ 1/2 pahar/zi. Se poate combina cu urzica și păpădia. Pătrunjelul este un bun diuretic, un purificator sanguin și are efecte bune în reglarea glandelor suprarenale și a celorlalte glande.
Sucurile de sfeclă și varză curăță sângele și ajută pielea grasă predispusă la acnee.

Observații:- 1 pahar = 250 ml

Folosiți sucurile pe care le puteti găsi în sezonul respectiv. Aveți o ofertă variată.
– în fiecare dimineață, timp de 7 zile se face o clismă cu 1,5 litri infuzie călduță de mușețel. Ajută la curățirea colonului și dezintoxicarea generală a organismului. .
Cura cu ulei – O dată pe zi, dimineața, pe stomacul gol, se ia 1 lingură (nu plină) de ulei de floarea-soarelui și se clătește gura timp de 10-15 minute (în acest timp este indicat să se țină capul în jos pentru prevenirea vomei). După acest timp el va deveni o emulsie de culoare albă și va fi scuipat la toaletă (și nu în chiuvetă, deoarece este plin de microbi) După expectorare, gura se clătește foarte bine cu apă sărată (mai indicat este să se spele cavitatea cu ceai de coada-șoricelului, gălbenele, salvie, pentru îndepărtarea toxinelor și să se curețe limba cu ajutorul cozii unei linguri de lemn). Dacă vrem ca tratamentul să fie mai intens și cu rezultate mai rapide, atunci vom face de trei ori pe zi această procedură, vreme de două săptămâni. Primele rezultate vizibile sunt albirea dinților, reducerea sângerării gingiilor și întărirea lor, împrospătarea respirației. Este posibil ca după primele zile de tratament sa se agraveze aparent anumite afecțiuni, cum ar fi cele biliare, digestive ori endocrine, dar acesta este un semn de vindecare și, deci, cura trebuie continuată.

Cura internă cu argilă – 1 lingură rasă de argilă se lasă la macerat într-un pahar de apă de seara până dimineața.
Dimineața, se amestecă bine conținutul și se bea. Cura durează 30 de zile.
– Consumați alimente bogate în zinc precum: semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, pâine integrală, drojdia de bere (fulgi nutriționali), fasolea, germeni de grâu, ciuperci. Acest mineral joacă un rol important în divizarea creșterea și repararea celulelor. Este și un bun agent imunitar.
– Folosiți alimente bogate în vitamina A (betacaroten). Această vitamină are un important rol în formarea și menținerea celulelor care acoperă pielea. De asemenea, este un factor de protecție al organismului asupra infecțiilor, crescând imunitatea. Cele mai bune surse alimentare de betacaroten sunt: morcovii, cătina, spanacul, andivele, avocado, pătrunjelul, pepenele galben, sfecla, roșiile, ardeiul roșu, broccoli, caisele.
Vitamina E este un bun antioxidant stopând procesele de degenerare în organism. Alimente bogate în vitamina E sunt: avocado, broccoli, germenii cerealelor, uleiurile vegetale neprocesate și nerafinate, fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune), lăptucile, spanacul, orezul brun, semințele încolțite.
– Carența de vitamina B6 produce modificări cutanate și alterări ale glandelor sebacee. Pentru a preveni acneea trebuie consumate alimente bogate în vitamina B6: germeni de grâu, banane, nuci, alune și avocado.
Apa de tărâțe de grâu – se pun 6 linguri de tărâțe de grâu și 4 lingurițe de pulbere de rădăcină de Brusture la un litru de apă, se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineața), apoi se strecoară. Se poate adăuga, dacă vă place, puțin suc de lămâie. Se consumă, la discreție, în loc de apă. Tărâțele sunt bogate în vitaminele B (unele din ele sunt implicate în sănătatea pielii și a mucoaselor, altele stimulează buna funcționare a sistemului endocrin) și, în plus, au un efect detoxifiant. Brusturele are efecte detoxifiante puternice, fiind indicat în tratarea bolilor de piele și a tulburărilor glandulare și metabolice.
– Tulburările care apar în perioada pubertății și a adolescenței sunt combătute prin folosirea polenului. Administrarea în cure îndelungate a polenului reduce semnificativ incidența acneei juvenile. Folosiți de 3 ori pe zi câte o linguriță de polen vreme de 30 de zile. Puteți face 2-3 cure pe an.

Seara, pe stomacul gol, se vor consuma 2 linguri de pulbere de semințe de in (se obține cu ajutorul râșniței de cafea), pe o perioadă de 14 zile. Acest tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru întreg organismul, motiv pentru care este folosit în tratarea bolilor de piele. Uleiul din semințe de in este foarte bogat în acizi grași omega-3 cu acțiune antiinflamatoare puternică (1-2 linguri/zi).

– Pulbere de rădăcină de măcriș cu miere – 4 lingurițe de pulbere de rădăcină de măcriș se combină cu 4 lingurițe de miere. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile, pe stomacul gol. Cura durează minimum două luni. Preparatul are un efect detoxifiant foarte puternic.

– Drojdia de bere conține aminoacizi și vitamine care ajută la reglarea proceselor hormonale și contribuie la menținerea sănătății epidermei. Folosiți fulgii nutriționali de drojdie de bere, câte 2-3 linguri pe zi, o cură timp de 15 zile în fiecare lună.

FITOTERAPIE

Ceai din: Brusture (rădăcină), Teci de fasole, Trei frați pătați, Gălbenele, Soc.
Se cumpără de la Plafar (puteți să le recoltați chiar dumneavoastră) câte o pungă din fiecare plantă recomandată. Tecile de fasole se combină cu rădăcina de brusture. De asemenea, într-o altă pungă se amestecă celelalte plante. Se pune la fiert 1 litru de apă de izvor (sau plată) în care se pun două linguri din combinația teci de fasole + brusture, care se fierb vreme de 5 minute. Se adaugă 2 linguri din combinația celorlalte plante, se oprește focul și se lasă vasul acoperit vreme de 10 minute. Se filtrează ceaiul și se adaugă 2 linguri de bitter suedez. Ceaiul se pune într-o sticlă și se bea toată cantitatea pe parcursul zilei, cu înghițituri rare. Se face o cură de 30 de zile cu acest ceai. După o pauză, se mai poate repeta. Brusturele este planta numărul unu în orice afecțiune dermatologică, fiind un excelent adjuvant în procesul de detoxifiere, eliberând organismul de toxine și mucozități. Tecile de fasole au o remarcabilă putere depurativă, curățând umorile organismului și favorizând eliminarea toxinelor. Planta Trei-frați-pătați are un efect accentuat de detoxifiere a organismului, favorizând eliminarea rapidă a toxinelor din corp pe cale gastrointestinală, renală sau prin transpirație. Aceeași plantă este considerată printre cele mai puternice plante cu efect antialergic. Socul este un bun diuretic, depurativ și antialergic. Gălbenelele sunt recunoscute datorită beneficiilor aduse în tratarea bolilor de piele. Și mai eficient este să amestecați toate plantele, pe care să le transformați în pulbere cu ajutorul râșniței de cafea și să luați sublingual 1 linguriță pulbere, de 4 ori pe zi, pe care o puteți bea cu puțină apă.

Comprese cu infuzie de conuri de Hamei. Se prepară o infuzie din 1 lingură plantă la 1 cană de apă clocotită. Aplicați comprese calde pe față ori de câte ori aveți timp pe parcursul zilei. Când se răcesc, schimbați-le. Hameiul are acțiune antiseptică și bactericidă având efecte excelente în tratarea acneei.

Castraveții calmează erupțiile inflamate, cu mâncărimi, de exemplu eczemele, iar apa de castraveți curăță și tonifică ideal pielea grasă; tăiați un castravete în cubulețe și fierbeți-l într-un litru de apă timp de 15 minute. Turnați într-o bucată de pânză și presați sau strecurați.

Echinaceea este un remediu eficient în tratarea unei game largi de boli de piele asociate cu toxicitatea, cum ar fi acneea, erupțiile cutanate și abcesele. Aceasta din cauză că sistemul limfatic devine adesea suprasolicitat când organismul adăpostește infecții și boli. Echinaceea stimulează activitatea macrofagelor, ceea ce menține funcționarea sistemului limfatic la un ritm normal. Un experiment făcut în Germania pe 4.598 de pacienți a demonstrat ameliorarea unui număr foarte mare de boli de piele prin folosirea loțiunii pe bază de Echinaceea. Experimentul a evidențiat o rată generală de succes de aproximativ 85% în cazurile când loțiunea a fost aplicată pe suprafețe de piele afectate de varice ulceroase, eczeme, răni, abcese, herpes simplu și foliculită. În general, simptomele de durere, iritația, mâncărime etc. au dispărut în patru zile. Intern puteți folosi Echinaceea sub formă de tinctură sau capsule.

– Tratamentul intern de minimum două luni cu ulei de cătină are un efect benefic deosebit asupra pielii. Se iau câte 40 de picături, de 2 ori pe zi, cură 30 de zile. Uleiul de cătină este foarte bogat în beta-caroten și vitamina E.

Cataplasmă cu argilă și frunze de ceapă – se fac două aplicații pe zi.
Ingrediente: 1 pahar cu apă călduță, 2 linguri de sare marină, 1 litru de apă, frunzele exterioare de la 5 cepe uscate, 3 linguri de argilă și sucul de la o lămâie.
Mod de preparare: Se fierb vreme de 5 minute frunzele ceapă cu 1 litru de apă. Sarea se introduce într-un mic săculeț de pânză (sau tifon foarte des) care se înmoaie în decoctul de ceapă și se păstrează pentru aplicarea ulterioară.
După aceea se strecoară decoctul și se păstrează într-o sticlă astupată ermetic, la loc întunecos și rece.
Se face un amestec din argilă, sucul de lămâie și decoct din frunze de ceapă (se toarnă câte puțin) până se obține o cremă de consistența smântânii.
Se spală și se freacă blând fața cu săculețul cu sare înmuiată. După aceea se aplică sub forma unei cataplasme subțiri crema de argilă. Cataplasma va fi ținută până când argila dă semne că începe să se usuce (nu trebuie lăsată să se usuce!). Se spală fața cu apă călduță. Apoi se va umezi fața cu decoctul de ceapă, lăsând că pielea feței să absoarbă decoctul. Spălarea feței cu acest decoct se repetă de mai multe ori pe zi.

– Mască de față obținută din: 2 lingurițe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează și apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă călduță.

– Comprese cu oțet de hrean care se prepară astfel: hreanul (rădăcina) spălat și tocat mărunt se pune într-o sticlă până la jumătate. Se adaugă oțet de mere până se umple sticla. Se lasă să stea la temperatura camerei, agitând zilnic sticla timp de 10 zile. Se fac tamponări ale feței de mai multe ori pe zi. Am obținut rezultate foarte bune cu acest tratament.

extras din cartea “Sănătate și vindecare – folosind stilul de viață edenic și remediile naturale” vol.II de Sorin Nicola.

76 comments to Acneea – remedii naturale – Sorin Nicola

 • Ovidiu

  Foarte bun articolul, dar este complet copiat de la un autor care nu este mentionat niciunde pe pagina aceasta. Nicidecum nu se respecta legea copyright-ului, lucru care este contrar principiilor sustinute de materialele expuse pe acest web-site.

 • george

  Eu am reusit sa scap de acnee, doar dupa ce am facut un tratament cu suplimentul naturist numit Derminax. Produsul s-a dovedit a fi foarte eficient si nuci nu mi-a provocat efecte secundare!

 • Cosmina

  Buna Letisia!
  Eu cand am facut o cura cu acelasi supliment de care zice George, am luat la inceput o cutie. S-au vazut ceva efecte , dar apoi am zis sa mai cumpar inca 2 sa fac tratamentul complet. Abia atunci am scapat definitiv de acnee. Fiind supliemnte actioneaza diferit pe fiecare metabolism asa ca e posibil sa ai rezultate maxime de la prima cutie!
  O zi frumoasa!

 • Cazacucat

  Suplimentele in general isi fac efectul mai greu, dar au avantajul ca sunt facute din plante si asta e bine deoarece nu provoaca efecte adverse. De Derminax nu stiu nimic e prima oara cand aud de el, dar poate o sa ma docuentez si eu de el. Copilul meu de 16 ani are acnee de circa 2 ani. Am incercat tot felul de remedii pana acu , dar din nefericire fara rezultate prea mari.

 • Adina Meterna

  Buna!am 27 ani si parca as fi la pubertate…nu am avut pana acum probleme cu pielea dar de 3 luni fata si spatele meu arata f urat…am fost la dermatolog si mi.a spus ca este acnee…mi.a dat 3 luni cu doxicilina)antibiotic sio solutie pt uscare…am facut reactie adversa la antibiotic,am zis ca mor…
  Doctorul mi.a zis sa nu cumva sa le mai iau ci doar sa continui cu tratamentul local…iar au inceput sa apara:(
  M.ar ajuta Derminax?multumesc
  Adina

 • Lili Ursu

  Sigur cel mai bun remediu ca sa scapi de cosuri, acnee si puncte negre e o curatare pe o perioada lunga a tenului cu produse naturale.

  Nu te astepta sa iti dispara a doua zi cosurile, dar in timp dupa ce foloseste produsele naturale impotriva cosurilor tenul tau o sa devina foarte curat si fara urme de cosuri.

  S-a demonstrat si dovedit ca cele mai bune produse naturale impotriva cosurilor sunt produsele pe baza ulei pur din arbore de ceai (tea tree).

  Uleiul de arbore de ceai contine compusi antibacteriali si antimicrobiali care ajuta la distrugerea bacteriilor.

  O cunostinta mi-a adus produsele pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai de la Thursday Plantation si nu mi-a venit sa cred cat de eficiente si bune sunt impotriva acneie si a excesului de sebum.
  In cateva luni chiar si o acnee fioroasa are toate sansele sa dispara ca si cand nu ar fi fost.
  Am citit de cremele de la Thursday Plantation intr-o revista ca au luat premiul pentru cel mai eficient si rapid tratament impotriva cosurilor si punctelor negre din Asia.

 • Dana Joy

  Nu vreau să descriu în amănunt ”războiul” pe care l-am dat și în care am pierdut bătăliile, toate, rând pe rând, deși credeam că am abordat toate ”strategiile” forte umblând ani în șir pe la cei mai buni dermatologi și alte soiuri de medici.Nu spun ca pe moment nu aveam rezultate, dar prețul era enorm deoarece medicamentele foarte puternice imi distrugeau ficatul, microflora intestinala și alte cele…În ultimul timp, nimic nu și-a făcut efectul…Cine a experimentat știe despre ce vorbesc, de aceea nici nu vreau sa-mi amintesc coșmarul pentru ca mi-a provocat multa amărăciune.

  Așadar, după ce am abordat problema din toate unghiurile am ajuns pentru consultații detaliate pe la medicul ginecolog care, în urma investigațiilor mi-a confirmat ca am niște chisturi pe ovare, nu foarte mari (aveam și o infecție urinară-pt că mă durea destul de rau burta). Mi-a spus că-mi face internare de o zi pt analize, care zi s-a prelungit într-o săptămână de internare și în care, aproape că nu m-a băgat în seamă până am mers în cabinet și am cotizat căci deja nu mai aveam răbdare să stau pe acolo aiurea având serviciu și alte obligații. Am urmat un tratament destul de puternic pentru infecția respectivă, propunându-mi ca atunci când revin la control să-mi prescrie și un tratament hormonal cu anticoncepționale care, zicea el, va dura vreun an de zile deoarece am dezechilibru hormonal, binențeles dacă doresc.Eu i-am spus că nu sunt sigură, mă mai gândesc, i-am cerut mai multe detalii despre acest tratament pt ca știam că are destul de multe efecte nedorite. Nu vreau să mai spun că m-a tratat superficial deși am l-am plătit cu vârf si îndesat cum se întâmplă azi în spitalele din România( deoarece altfel majoritatea medicilor te vor lasa chiar să mori, nepăsându-le de pacient, deși e datoria și munca lor p.t care își primesc salariul). În fine,mi-a spus să mă mai informez și să decid ce vreau (să urmez sau nu tratamentul).

  După două săptămâni am mers la control după cum ne-am înțeles, subliniindu-mi clar în momentul când i-am dat banii în spital să nu merg la cabinetul lui privat (la control)unde am lasat o suma, nu mica, ci să merg iar în spital cu biletul de externare că e valabil o luna de zile, dar să-l sun înainte (nu știu de ce mi-a spus asta, probabil ca sa pară amabil, de rușine că mi-a luat banii??deși mă îndoiesc).

  L-am sunat după cum ne-am înțeles și îmi spune să merg la cabinet. ”Știu unde are cabinet, nu?”I-am repetat întocmai ce mi-a spus atunci-să merg la spital, bla, bla,bla- la care foarte indispus imi spune:”Probabil că dumneavoastră știți mai bine….eu am multe paciente….. veniți atunci la spital, dacă așa am spus”.

  M-am prezentat acolo, m-a tratat ca pe o cârpă spunându-mi că nu are ce să-mi facă deoarece n-am adus bilet de trimitere de la medicul de familie(deși când m-a internat prima dată nu am avut nevoie de așa ceva deoarece fusesem în prealabil pe la cabinetul lui privat), mi-a spus să revin cu biletul respectiv să mă interneze din nou (deși nu fusese vb de asta), să-mi facă analize repezindu-mă și intorcându-mi spatele. A ieșit din cabinet și m-a lăsat acolo spunându-mi oarecum nervos ”La revedere!”Pf!!Am rămas stupefiată. Am ieșit urgent de acolo nevenindu-mi să cred ochilor.

  Am uitat să precizez că mersesem cu gândul hotărât să-mi scrie tratamentul acela pt că burta mă tot durea, acneea era în floare și de disperare am zis în sinea mea s-o fac și pe asta, numai că Dumnezeu a hotărât să fie altfel…….

  Am venit acasă umilită și îndurerată atât fizic, cât și sufletește.Nu am știut ce să mai cred.Nu puteam să mă mai internez pt că nu-mi permitea nici serviciul , dar nici nu cred că ar fi avut prea mare efect.

  M-AM RUGAT LUI DUMNEZEU să facă El ceva, să lucreze cumva, să se îndure de mine pt că nu mai puteam să merg la medici știindu-le fățărnicia și lăcomia de bani, lipsa de umanitate-astea mă dureau așa de mult încât îmi agravau problemele, deși poate n-ar fi fost așa de mari….

  Am ținut post deși eram disperată, nu vedeam rezolvare.Ai mei mă sfătuiau să revin la medic, dar eu am știut că nu mai pot suporta să dau față cu acel medic.Nu vreau să generalizez, probabil or fi printre ei si oameni corecți, dar eu nu i-am întâlnit….Îmi pare tare rău.

  Astfel că Dumnezeu mi-a dat în gând să caut ceva tratamente naturiste pe internet. Nu pot sa le scriu aici întrucât se considera ca fac reclama. Daca e cineva interesat pot sa-i spun în privat.Le-am luat după cum scria acolo în prospect…………

  Ce să spun? Acneea mi-a dispărut deși aveam niște chisturi (furunculi, nu alta) pe maxilare care nu s-au ”mișcat” nici cu cele mai puternice medicamente sau unguente.Și durerea de burtă mi-a trecut.De atunci este o lună și. Încă mai aștept să văd ce se întâmplă pentru că parcă nu îmi vine să cred, dar totuși rămân la ideea că NUMAI DUMNEZEU ESTE CEL CARE POATE FACE ACEST LUCRU și mă rog în continuare mulțumindu-i Lui. Voi merge în curând la un ecograf să văd dacă mai am chisturile. ORICUM SALVAREA și VINDECAREA E NUMAI ÎN DUMNEZEU!!!!!

  • Iasminabuica

   Ceau! Ai putea sa imi spui si mie care este tratamentul naturist pe care l-ai urmat? iasmina.buica@yahoo.com

  • lala

   buna, tare imi doresc sa stiu despre ce este vb, urmez si eu o groaza de tratamente si chiar numai vreau, imi nenorocesc tot corpul. spune-mi cum pot lua leg cu tine. multumesc

  • irina

   salut, ma confrunt cu aceeasi problema de multi ani, imi zici te rog si mie solutia!! multumesc si Doamne ajuta, astept raspunsul tau.

  • lili

   buna,as vrea si eu sa stiu ce produse ai folosit .Cum as putea sa iau legatura cu tine?

  • cu problemem putem lua legatura pt ca am si eu asemenea

  • diana

   Buna, as fi interesata sa stiu ce produse naturiste ai folosit, daca imi poti spune te rog frumos

  • Mari

   Salut, m-a miscat povestea ta si mai ales concluzia. Da, numai Dumnezeu le face, posibil ca tratamentul care a dat rezultat la tine sa nu fie la fel fde eficient si altora, pt ca nu-i insotit de rugaciune.

   Dar ma bucur ffffff tare ca ai scapat de acnee, e cumplit. Iti doresc numai bine si sanatate.

   Daca ai timp, trimite-mi te rog si mie produsele care le-ai folosit. Am oarece probleme, nu grave, dar suparatoare. Insa sunt atatia tineri schiloditi pe dinauntru de la acnee ca m-as bucur ainmiit sa-i pot ajuta.

  • Ramona

   Buna! As fi interesata sa stiu ce produse naturiste ai folosit ptr ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema.

   Multumesc anticipat!

  • simona

   Buna,ma poti ajuta cu informatiile despre remediile folosite?

  • MYA

   Buna Dana ,te rog frumos ajutama si pe mine ,de 10 ani ma chinui cu totfelul de antibiotice si naturiste si mancaruri si sporturi DAR NIMIC ,acneea tot o mai am te rog ajutama si pe minecu remediile folosite de tine .Multumesc mult anticipat

  • popescu

   Buna ziua Dana si eu ma confrunt cu sindromul ovarului polichist mi-a fost sugerat tratamentul cu anticonceptionalele Diane 35 doar ca am citit numai lucruri nu tocmai bune despre si anume 4 cazuri de deces in Franta 125 de mbolnaviri grave America nu le-au aprobat si chiar Romania le-a avut retrase de pe piata o perioada.Vreau sa incerc tratament nturist dar optiunile sunt atat de multe pe siteuri incat nu stiu ce sa aleg in plus informatiile se bat cap in cap pe un site sugerau semintele de in pe altul inerziceau in cazul sindromului ovarului polichistic. Te rog mult uite adresa mea de email ,incat sa conversam si eu cred ca cu credinta multa si cautata sursa spirituala a boliite poti vindeca datsa am renuntat la ideea de a da bani uor corporatii carora nu le pasa de insanatosirea ta ci doar vor sa ne conduca ca pe niste oi.

  • Maria

   Care este tratamentul?

  • Andrei

   Te rog sa ma ajuti cu tratamentul tau naturist (cat mai in detaliu). De cca 8-9 ani am probleme cu fata din pricina acestei acnee care a lasat deja urme.

  • Andrei

   Dana Joy, te rog sa ma ajuti cu tratamentul tau naturist (cat mai in detaliu). De cca 8-9 ani am probleme cu fata din pricina acestei acnee care a lasat deja urme.

  • laura

   buna te rog spune mi si mie de acel tratament natursit am o foliculita si alergie de piele(medicamentoasa)cred ca e si altceva dar te rog spune mi si mie pe email multumesc

  • Agnes

   Bună. Te rog sa-mi spui şi mie de tratamentul pe care l-ai făcut. Adresa mea de mail este schatje_xx@yahoo.com
   nu imi mai trece cu nimic. Sper că primeşti mesajul meu. Iţi mulţumesc.

  • artur

   buna Dana poti sa ma ajuti cu tratamentul tau naturis
   adresa de email frasineanuartur@mail.ru multumesc

  • cristina

   Bună. Eu am 37 de ani și doi copii. De ani de zile mă confrunt cu acnea ca o adolescență. Am perioade cânde mai rrău. La un moment dat medicul ginecolog mi a spus ca am chist ovarian. Apoi am luat ceva tratament și nu mai era. Fac dese infecții genitale. Am făcut și o cotizație. Dar acneea reapare mereu. Uneori tot spatele e plin. Tu ce tratament ai făcut? Mulțumesc anticipat pt raspuns

  • Timeea

   Buna ziua! Si eu sufar de acnee nodulo chistica de mai bine de 14 ani. Am o deficienta de progesteron, anticonceptionalele amelioreaza simptomele aratatimp cat le iau, dar nu mai doresc sa le folosesc. As fi foarte recunoscatoare daca imi trimiteti tratamentul pe mail studio.press@yahoo.com
   Multumesc!

  • buna ziua ,as dori sa stiu si eu cum ati scapat de acnee pentru ca baiatul meu de 18 ani are o acnee foarte urata pe fata de vreo 5-6 luni si a incercat tot felul de tratamente chiar si cosmetice dar fara rezultat,multumesc!

  • Rodica

   Buna dana.Te rog sa-mi scrii si mie ce ai luat ptr.chisturi ovariene.

  • Buna Dana, si eu am probleme mari dereglari hormonale , chist ovarian 2 cm ,acnee de la 13 ani si cu nimic nu imi trece. Te rog sa imi spui despre tratamentul pe care l-ai urmat madalina.mariana1992@gmail.com Multumesc

  • Lavinia

   Buna.Stiu ca postarea este de ceva timp,dar eu abia acum am citit si ma confrunt cu aceeasi problema.Am fost la dermatolog si am urmat tot felul de tratamente scumpe,dar nu s-a vazut nicio imbunatatire.Te rog mult sa imi spui ce tratament ai urmat.Multumesc.adresa mea este lavinia.ion75@yahoo.com

  • EUGENIA

   Dana te rog mult spune-mi si mie tratamentul naturist pe care l-ai urmat sunt deja deznadajduita de atitea tratamente. eciustili@yahoo.com. Multumesc frumos

  • Jasmina

   Dana joy , știu ca postarea este de ceva vreme, as dori si eu sa m-a Ajuți , adresa email este marinescu_venera@yahoo.com
   Multumesc mult

  • Rober

   Dana Joy te rog din suflet spune-mi si mie tratamentul folosit de tine,eu am o acnee rozace care nu se vindeca de loc se amelioreaza doar.Te rog sa imi trimiti pe adresa email.samareanurobert@yahoo.com.
   Multumesc frumos.

  • Diana

   Dana,te roooog vreau si eu tratamentul!!!!!!!
   Nu am facebook ca sa te contactez, te rog sa- mi trimiti pe email
   Jesus.is.the.way.dk@gmail.com

   Multumesc din suflet!

  • Denisa

   Dana Joy, te rog din suflet sa imi spui si mie ce tratament ai urmat… am mare nevoie….multume mult!

  • Stan Maria

   Dana, ai putea, te rog, sa-mi spui ce tratament ai urmat? Multumesc! 🙂

 • melosuki

  Deci zici ca daca ma rog tare voi fii salvat si vindecat ?
  Trezeste-te la realitate doamna..

 • simona

  Dana,ma intereseaza si pe mine exact ce tratament naturist ai urmat pentru acnee,sunt sigura ca poti sa scrii numele,aici fiecare impartaseste din experienta personala.multumesc

 • Buna, deci eu nustiu cum credeti voi, eu insa sunt de parerea ca Acneea trebuie tratata din interior, nu de pus tone de cremuri pe fata. Eu am intrebuintat vreo 3 luni Antiox+
  http://visionmarket.ro/Antiox.php
  si Detox+
  http://visionmarket.ro/Detox.php
  pentru ca Antioxul este un bun antiinflamator iar Detoxul ajuta la eliminarea toxinelor si am rezultate chiar foarte bune sincer sa va spun!

 • Fetelor, mergeti la un medic dermatolog inainte de toate.
  Acneea, de cele mai multe ori cel putin in cazul femeilor este provocata de anumite dereglari hormonale. Pana nu rezolvati aceasta “buba” orice tratament naturist, crema sau lotiune indiferent de cat de buna este si eficienta incazul altor persoane, in cel mai fericit caz va vor oferi doar rezultate de scurta durata.

  E timpl vostru, banii vostri, sanatatea voastra in joc…

 • Madalina

  Dana, te rog sa-mi trimiti si mie tratamentul pe care l-ai urmat tu. Intr-adevar doar Dumnezeu ne trimite gandul cel bun si El ne scoate din toate incurcaturile. As avea si o intrebare: tratamentul tau este contraindicat femeilor insarcinate? Pentru ca eu sunt intr-o astfel de situatie?

 • alexia

  TOATE BB CREMELE SUNT FOARTE BUNE DACA NU MAI FOLOSESTI FOND DE TEN
  https://www.youtube.com/watch?v=W9Dnr3CXEhA
  POSTAREA ESTE RELEVANTA APROPOS SI DE ACNEE

  http://bbcreams.weebly.com/skin79.html
  IAR SFATUL DERMATOLOGULUI DIN CLIP E BUN

 • Alina

  Buna! si eu ma lupt de aproape 1 an de zile cu o roseata la nivelul fetei, numita si rozacee. Am fost la mai multi dermatologi dar nici o remediere. MI s a dat o crema pe baza de cortizon, ceea ce nu este buna, doar de moment.Vreau sa incerc si ceva naturist, pentru ca sunt insarcinata.Nu am gasit nici o solutie inca pentru aceasta roseata (rozacee), cine ma poate sfatui ?

  • MariaD(api-cosmeticiana)

   Alina, daca ai o roseata(eritem), fara vinisoare rosii (teleangectazii) si fara cosuri (pustule), inseamna ca ai un inceput de cuperoza. Aceasta se poate ameliora prin produse cosmetice cu efect antiinflamator, descongestionant pe baza de musetel roman, extract din frunze de hrisca. De asemenea trebuie sa ai grija sa nu mananci picant, iute, fierbinte. Roseata poate aparea la efort marit, la stari emotionale puternice, iarna la temperaturi joase si vara la temperaturi ridicate. De asemenea in cadrul cabinetelor cosmetice specializate in tratamente faciale exista un masaj descongestionant care sa dreneze sangele stagnat la nivelul fetei ( in caz de teleangectazii).
   Cu drag, Ana-Maria Dicu

 • Ana Marin

  Eu am facut tratamentul recomandat de Lili ursu, cel cu cremele pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la THursday Plantation.

  Sunt tare multumita de tratamentul anti-acnee si de asta scriu. In primul rand sa imi multumesc lu lili ca a scris despre el si il recomand si eu mai departe. E singurul tratament care a functionat eficient pentru mine si m-a scapat de acnee.
  Sanatate!

 • Isabella

  Eu am avut aceasta problema timp de 2 ani. Am incercat foarte multe tratamente, inclusiv medicamentoase. Unele mai mult rau mi-au facut rau decat bine. Pana la urma am scapat de acneee cu ajutorul unui ungeunt obtinut din planta coada soricelului: http://coada-soricelului.com/. Va recomand cu inceredere.

 • Andra

  Sora mea avea probleme grave cu acnee si a facut acelasi tratament cu produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Dupa o perioada de folosire a produselor tenul a devenit foarte curat si fara cosuri si puncte negre. Ea a folosit pe baza de ulei 100% pur din tea tree o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidranta si apoi un gel medicinal anti-acnee. Stiu ca si-a cumparat si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai si din cand in cand aplica cate 1 picatura sau 2 direct pe un cos foarte mare ca sa il usuce mai repede. Pentru ea au functionat foarte bine produsele, au vindecato de acnee si le mai folosesc si eu cateodata cand imi mai apare cate un cos. Va pup si sanatate

  • elena

   buna . eu am probleme cu punctele negre si cosurile de cand ma stiu. am auzit de produsele de tea tree insa mi-e ca le incerc degeaba . am folosit tot ce m auzit, tot ce mi-au recomandat dermatologii dar ajung mereu in aceesi stare. nu am probleme hormonale iar tot timpul mi s-a pus acelasi diagnostic: acnee juvenila ! stiu ca acest tip de acnee se poate tine sub control insa oricat de multe am incerct am avut acelasi rezultat. sfatuiti-ma ! multumesc-

 • AndreeA

  Buna
  Am si eu o intrebare..este normal sa apara mai multe cosuri dupa ce folosesc produsele de la thursday plantation … adik abia ce le am cump le folosesc de doua Zile dar in loc sa se vada vreo ameliorare mai rau mi au aparut..pls cele care ati folosit toata gama lamuriti ma si pe mn va rog

  • MariaD(api-cosmeticiana)

   Buna Andreea,
   Nu, nu este normala agravarea acneei, dupa ce folosesti un tratament anti-acnee. Din pacate un tratament impotriva acneei este complex, asa cum spune si in articol, trebuie sa tratam din interior dar si din exterior. O acnee care are toate tipurile de leziuni: pustule(cosuri), papule(bubite), comedoane(puncte negre), noduli, chisturi este un caz grav de acnee si atunci durata de vindecare este mult mai lunga si mai complicata. Daca ai o forma mai usoara de pustule si comedoane, sansele de vindecare rapida sunt mai mari. Trebuie sa stii ca noi persoanele cu acnee (pt ca si eu am avut un ten acneic) facem foarte multe greseli. Punem mana pe fata, nu schimbam fata de perna la doua zile, nu ne stergem cu prosoape de hartie, ne curatam fata excesiv …. etc. De asemenea oricat de multe produse cosmetice, dermatocosmetice folosesti daca nu mergi o data pe luna la cosmetica sa-ti cureti tenul de acele comedoane (puncte negre) nu ai cum sa scapi de ele.
   Sfaturile din acest articol sunt foarte bune si trebuie urmate, adaptate la tipul tau de afectiune.Un alt produs natural extraordinar care poate fi folosit atat intern cat si extern este propolisul. Acest produs al stupului merita incercat.
   Cu drag, Ana-Maria Dicu

  • madalina

   Buna Andreea,
   Eu sunt in ultimul an la facultatea de medicina si pot zice ca e ceva normal. Depinde de tenul tau cum reactioneaza la produse noi. De exemplu eu cand incerc produse noi, tenul meu are o reactie la produsele noi si imi apar niste cosuri. Dupa 1-2 saptamani tenul se obisnuieste cu produsele si imi dispar cosurile. Deci cum ziceam, fiecare ten e diferit.
   Vad ca “MariaD(api-cosmeticiana)” e cosmeticiana si cred ca trebuia sa stie ca fiecare persoana are tenul diferit si poate sa reactioneze la produse noi, mai ales cand e un tratament anti-acnee.
   Numai bine.

 • ana

  buna as vrea si eu sa stiu de unde pot sa cumpar uleiul thursday plantation? se gaseste in farmacii? sau pot sa il iau doar de pe site-ul lor..?

  • laura

   Foarte interesant site-ul si articolele.
   Legat de intrebarea ta eu am cumparat produsele pe baza de ulei din arbore de ceai de la Thursday Plantation de pe site-ul lor. Le-am folosit pentru ten si pentru acneea de pe spate si sunt multumita de rezultate. Pupici

 • Ramona

  Buna
  Pentru acnee eu am folosit tratamentul cu care s-a vindecat si Nicoleta Luciu adica argintul coloidal. Eu am fost foarte multumita de produs, dar efect am vazut doar le tratamentul intern + extern. Eu am folosit de la firma Drjuice. Va pup.

 • andrada

  dana joy, sunt si eu interesata de tratamentul pe care l ai urmat daca ai fi dispusa sa mi l trimiti si mie.multumesc anticipat.

 • andrada

  dana joy sunt si eu interesata sa aflu ce tratament ai urmat.te rog mult daca ai putea sa mi l trimiti.multumesc anticipat.o zi frumoasa

 • artur

  dana joy, sunt si eu interesata de tratamentul pe care l ai urmat te rog daca ai fi dispusa sa mi l trimiti si mie.multumesc

 • artur

  dana joy, sunt interesat de tratamentul pe care l ai urmat te rog daca ai fi dispusa sa mi l trimiti si mie.multumesc

 • artur

  dana joy, sunt si eu interesata de tratamentul pe care l ai urmat te rog daca ai fi dispusa sa mi l trimiti si mie.multumesc adresa de email frasineanuartur@mail.ru

 • Buna Dana,
  Iti multumesc anticipat , sunt si eu interesata de tratamentul pe care l-ai urmat – impotriva acneei si al chisturilor ovariene- si te rog daca esti dispusa sa mi-l trimiti si mie.

 • Am scris și eu o listă cu remedii naturale pentru tratarea acneei. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu mă mai confrunt cu această problemă, dar dacă ar mai fi persistat, aș fi încercat cu încredere aceste tratamente „prescrise” de dumneavoastră!

 • Mirela

  Buna, as vrea sa-mi spui si mie te rog frumos, ce tratament ai luat! Fetita mea are pa fata foarte multe cosuri si nu stiu cum sa o ajut sa le elimine. Mi-e mila de ea, e la liceu si sufera din cauza asta foarte mult. Multumesc frumos!

 • Iulia Diana

  Salut, eu am acnee de cand ma stiu, si am incercat zeci de solutii.
  Tratament cu argila, medicamente prescrise de deramatologi si unele au
  dat rezultat insa pe termen scurt. Pe la inceputul anului cineva mi-a
  recomandat buretele Pure konjac cu carbune. Si nu pot sa spun ca am
  scapat total de acnee, insa tenul este mult mai curat, acneea apare mai
  greu si nu mai este la fel de dureroasa. E ff interesant acest burete!

 • am aceleasi necazuri cu cosurile ajutooooooooor

 • Raluca

  Oameni buni, numai cautati remedii minune, pastile si creme, pentru ca efectele dureaza doar in perioada folosirii produsului respectiv. Tot bolnavi ramaneti in interior, e doar o simpla mascare. Sunt complet stupefiata de prostia voastra, a celora care lasati totusi comentarii si inca mai aveti impresia ca va puteti vindeca usor cand mai sus este un articol intreg despre remedii permanente care functioneaza pentru ca ataca problema de la sursa. Le am incercat pe propria mea pele. Problema voastra nu este pielea, ci organismul vostru care e complet bolnav, si se vindeca doar daca depuneti totusi un efort de constientizare. E atat de greu sa bei un suc de legume? Un blender e 80 de lei, si preturile ptr verdeturi sunt foarte mici, adunat pe o luna iesiti mai ieftin decat toate cremele antiacnee. Documentati va bine, pentru ca exista atatea retete pe internet de sucuri, incat n o sa sim titi vreun gust dubios de iarba daca faceti combinatii corecte. Atat de greu sa fie sa va dati seama ca e nevoie totusi de o rutina alimentara si de un efort in plus? Acneea este o boala, si s a instalat intr o anumita perioada de timp. Din cauza asta, in mod natural, daca este tratata din interior, va regresa in aceeasi perioada de timp, eventual in primele 2 saptamani va fi mai rau pentru ca se produce o dezintoxicare. De asta dureaza mai mult pe cai naturale, pentru ca se vindeca de a binelea. Solutia este schimbarea permanenta a stilului de alimentatie, nu dieta, curele si in nici un caz cremele sau antibioticele.

 • EUGENIA

  Dana te rog mult spune-mi si mie tratamentul naturist pe care l-ai urmat sunt deja deznadajduita de atitea tratamente: eciustili@yahoo.com multumesc mult

 • Dana Joy

  Contactati-ma pe fb

 • Bianca

  Foarte bune aceste produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai de la thursday plantation. Le-am folosit si pot sa zic ca au facut minuni pentru tenul meu. Le recomand si eu pentru daca aveti probleme cu acnee. Pup

  • Iustina

   Buna, și eu folosesc aceste produse și sunt mulțumită de ele, dar as vrea sa știu cam în cat timp dispare complet, folosesc aproape de o luna și nu mi s-au vindecat toate cosurile. As vrea sa știu ție în cat timp ți-au trecut. Mulțumesc.?

 • Georgia

  Miar face placere sa Stiu c’è tratament ai facut te rog trimitemi si mie numele produselor,sunt 2 ani in care ma chinui cu acnee si dureri de burta ,de o saptamana sunt plina pe fata zici ca sunt un mostru,te rog ajutama,sunt chiar disperata nu Stiu unde sa mai ma duc am slabit 6 kg medicamente diete

 • Maria

  Imi poate recomanda cineva un tratament natural,inlocuitor al anticonceptionalelor?

 • Buna ziua! Am avut si eu probeleme cu acnee, am luat capsule de brusture intern si m-am dat cu argint coloidal de 77ppm pe fata. Dupa un tratament de 1 luna am reusit sa scap de ele.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.