Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Alice Lopez: transformările din viața mea după aproape patru luni de raw vegan food

Alice, 34 ani fosta consumatoare de cărnăraie, lactate zilnic, înghețate, patiserie, chipsuri, cola, etc.

Cum am început? Am vizionat filmul FROM FARM TO FRIDGE (ATENțIE – CONțINE IMAGINI ȘOCANTE)

și din secunda următoare Ființa mea a refuzat să mai consume orice fel de carne. Creierul meu a refuzat să mai dea fetelor mele, Sofia 3-4 ani și Victoria 1 an și 3 săptămâni, orice fel de carne. Să mă confesez: Sofia, din păcate, nu a beneficiat de la început de o alimentație sănătoasă. Am alăptat-o 1, 3 luni dar în lista dr. pediatru era minunea de piept de pui, vită, peste plus că ea mânca ce vedea și la noi: Danonino cu toate prostiile de fructe, ciocolată că de… e copil și cine îi rezista când cere, COLA… e drept rar dar există spre marea mea rușine pe care am înlocuit-o cu fanta, cașcavalul era la loc de cinste… șnițelele de pui erau preferatele ei și nouă ca părinți ni se umplea sufletul când vedeam cu câtă poftă mănâncă șnițele. Cât de orbi… ne bucurăm că băgăm gunoaie într-un organism pe care Dumnezeu l-a făcut perfect, ni l-a dăruit, l-am născut perfect și acum îl transformăm în tomberon de gunoi. Așa văd lucrurile acum, înainte eram fericită și disperată cred că eram în stare să îi dau orice să mănânce numai să mănânce. Mânca și ciorbițe dar era chin că scuipă orice simțea ea că era “plantă”… “mami fără plantă”… “Planta “era minunea de pătrunjel care zilnic este în alimentația noastră acum. Buuuuuuuun… Într-o zi cobor cu cea mare din autobuz și dăm nas în nas cu o țărancă ce avea o cutie plină cu pui de găină care piuiau de mama focului. Sofia bineînțeles că a vrut să îi vadă și eu îi spun ca o toantă sau cred că am făcut-o intenționat să îi dezinstalez caseta șnițele: “Uite mami, din ăștia se fac șnițele”… Sofia în momentul ăla s-a uitat la mine cu o privire îngrozită și uimită și mi-a spus: “NU mamiiiiiiiiiii… eu vreau să îi iubesc…” NO COMMENT În momentul ăla am zis da e clar, deci adio carne și la copii. COPILUL nu trebuie manipulat în nici un fel el trebuie să știe ce bagă în gura nu să îi instalăm noi cu forța programele noastre de orbi. CÂND AJUNGEM ADULÅ¢I VREM SĂ RENUNÅ¢ĂM lA carne la dulciuri dar ne este greu: de ce? Pentru că părinții ne-au transformat în dependenți de ele fără să ne întrebe dacă vrem să ajungem cimitire de animale (asta a spus-o Tolstoi, nu eu) și dacă vrem să avem un organism îmbâcsit cu toate prostiile de alimente bineînțeles că toate mâncărurile mama le face cu dragoste: să nu credeți că sarmalele, ciorbele, tocănitele, piftiile, droburile, salamurile, mușchiulețul, fripturelele, șnițelele, prăjiturile și câte și mai câte… mama ni le-a făcut cu dragoste ca să ne facă un bine, să ne hrănească sănătos ca doar nu ne făcea intenționat rău… Dar se pare că lucrurile stau altfel…

Revin, Fillmul FROM FĂRM TO FRIDGE mi-a întors Sufletul pe dos… Aveam deja vreo 2 săptămâni de când nu mai consumăm carne, doar lactate și mâncare vegetariană gătită bineînțeles. Eram atât de entuziasmată de ceea ce se producea în creierul meu că am postat linkul filmului și pe wall-ul meu pe Facebook. Au urmat comentarii… majoritatea erau pe aceeași lungime de undă cu mine, alții considerau că fără proteină animală nu se poate (cunoașteți și voi despre ce vorbesc, sigur ați dat și voi de aceste specimene). Un comment al unei prietene spune: Doamne ar trebui să ne facem vegani. Eu, citind comentariul, fac ochii mari pentru că habar nu aveam ce înseamnă cuvântul ăla. Pun întrebarea vine răspunsul imediat “intră pe Raw în România pe google și vezi acolo. Intru și acolo dau de filmulețele Ligiei Pop. Deschid SUPĂ DE ROȘII. Rămân perplexă. Deschid PRĂJITURĂ DE MERE… Nu îmi venea să cred că există așa ceva… cred că m-am culcat la 2 noaptea tot butonând. A doua zi deja aveam comandate cărțile ei, semințe de Kale, Punga magică de făcut lapte. A doua zi toată lumea bea smoothie care era făcut din fructe și pătrunjel cu mentă, așa discret. Am avut un succes fantastic. Prânzul – bineînțeles supă de roșii. Victoria avea aproape 10 luni și A MÂNCAT-O. Sofia cerea ciocolăți și toate prostiile cu care am învățat-o. Am avut răbdare cu ea, uneori nu (prima lingură era dată cu forța după care ea vedea că era bună și mânca singurica – ea nu recunoștea nimic din tot ce era nou pentru că am schimbat ABSOLUT TOT) Brânză este înlocuită cu Tofu chiar dacă nu e raw și îi explic mereu că multe sunt gustoase, dar nu sunt sănătoase. Am învățat-o să refuze de câte ori este servită cu carne (prin vizite la mătuși care vor să o indoapte cu carne ca nu se poate să nu îi dai copilului proteină – cunoașteți și discuțiile astea). Sofia le spune “nu mâncăm carne… Nu este sănătoasă” Toți vă dați seama că sunt șocați de alegerea noastră. Cred că cel mai bine este să nu spuneți nimănui ca să nu înceapă să vă minimizeze țelurile și să vă ridiculizeze visele. Astea sunt persoane toxice ca și proteină animală.

Concluzii după 3 luni jumătate de RAW VEGAN: aveam 63 kg. De 3 ani nu reușeam să pierd nimic. Azi am 54 kg, celulită a plecat cu urechile mototolite prima, constipația a fost eradicată total, acum 3 săptămâni la o ecografie la un control ginecologic, dr. a făcut ochii maaaari când a descoperit un chist maaaaaaaare ca și ochi pe care îi făcuse (pe mine mă durea și când stăteam jos – credeam că sunt balonata că poate am combinat cine știe ce fructe cu legume): eu o asigr că va dispărea repede prostia aia pentru că nu are din ce să se hrănească. NU CONSUM NICI UN FEL DE PROTEINĂ ANIMALĂ. Ea se uită clar neîncrezătoare la mine și cam ingrijoarata, iar eu tot încercam să o asigur va fi bine. CRED CĂ AR FI TREBUIT SĂ FIE INVERS… Acum 2 zile merg la eco vaginal să se vadă și mai bine și dr îmi spune “NU ESTE NIMIC PE NICI UN OVAR este o ușoară inflamație”… Încă o dată MULÅ¢UMESC corpului meu minunat care acum este fericit că am grijă de el și mă răsplătește cu Sananate și o Stare de Spirit EXCCELENTA. Simt că eu sunt șeful acum și nu mă abțin să nu mănânc nu știu ce din vremurile apuse… pur și simplu vreau altceva pentru corpul meu și pentru viitorul familie mele. Vreau ca fetele mele să aibe mama cât mai mult timp, să fiu sănătoasă și pentru mine și pentru ele, să fiu un model minunat pentru ele, să le dau un start bun.

ANALIZELE DE SÂNGE sunt proaspete de 2 zile și sunt extraordinar de fericită de rezultate. Le voi atașa și pe ele într-un document separat pentru că nu știu cum să îl atașez altfel. Ca să vedeți că se poate și așa. Dar pe lângă alimentație să știți că o mare importantă o are relația cu APĂ, felul cum gândim care trebuie să se reducă la un 2 cuvinte: IUBIRE și RECUNOȘTINÅ¢A.

Fetele mănâncă și ele de 3 luni jumătate Raw Vegan și este o minune. Victoria nu mai primește de 2 ori/zi completare de lapte de la cutie, ci lapte de susan care este cel mai bogat în calciu, lapte de migdale, de floarea soarelui și o alăptez de câte ori dorește ea. Smoothie este nelipsit pe stomacul gol și este făcut din 3/4 frunze (pătrunjelul e sfânt, este zilnic în smoothie, țelină, salată, spanac, mentă, lobodă) și 1/4 fructe – de obicei maschez gustul cu banană. Alte fructe: piersică căpșuni, mere, portocale, struguri, etc. Zilnic nu lipsește din smoothie: Praf Magic de Psyllium (la fete în smoothie – la noi pe stomacul gol și după jumătate de oră smoothie), o lingură generoasă de polen (suntem 4 persoane pentru că de 2 luni jumătate și soțul meu ni s-a alăturat în alimentația Raw Vegan, doar că el încă mai consuma somon afumat la rece și ocazional pizza cu brânză, paste, orez și leguminoase care nu se pot consuma nefierte), un vârf de linguriță de pulbere de chlorella de fiecare, la noi mai mult puțin, semințe de cânepă o lingură de căciulă și urmează să mă mai documentez pentru restul. Salatele au vlăstari de Semințe de Floarea Soarelui care sunt o nebunie. Pentru fete ca să manace și ele salatele noastre minunate le blenduiesc porțiile și se transformă într-un fel de supă/ciorba. Supele sunt făcute cu multă Fantezie și Iubire. Ceea ce vă doresc și vouă.

MULÅ¢UMESC pentru ce am învățat de la: Ligia Pop, Ina Todoran, Mimi Walter, Olivia Steer, tuturor bloggerilor care postează cu atâta iubire experiențele lor, Prietenilor mei de pe Facebook care mă susțin, Minunatului grup ALIMENTAÅ¢IE VEGANĂ FĂRĂ FOC.

Analizele medicale
pagina 1 de analize
pagina 2 de analize

Articol preluat de pe site-ul Ligiei Pop
http://ligiapop.com/2011/07/30/alice-lopez-transformarile-din-viata-mea-dupa-aproape-patru-luni-de-raw-vegan-food/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.