Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ce înseamnă cancerul ?- articol de Dr.Mărginean

Una din opt femei din România risca să facă cancer pe parcursul vieții.
Mamografia este metoda traumatizantă, iradiantă și fidelitatea metodei este proastă. Puteți face ecografie de părți moi sau de sâni. La femei cel mai frecvent este cancerul de sân, urmat de cancerul de col uterin și cel de uter.

 

La bărbați cea mai mare frecvența o are cancerul de plămâni, urmat de cancerul de stomac și de prostată.

Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic și melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteză și zob fac absolut tot.

Se estimează că până în anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauză de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauză de deces, însă în România, de peste 10 ani, este prima cauză de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoană din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde pe planeta moare o persoană din cauza fumatului. Una din cinci peroane risca pe parcursul vieții să facă cancer.

Orice boală a stilului de viață (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturală. Sucul de morcovi are o forță anticancer excepțională, dar nici pe departe cea mai puternică forța anticancer. Sucul de varză roșie este măcar de 100 de ori mai puternic, s-ar putea și mai puternic.

 

Ce înseamnă cancerul
În corpurile noastre în fiecare zi se formează, nu vă speriați, între 1000 și 10000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni apărarea corpului la noi este drastic scăzută, celulele canceroase încep să se înmulțească acolo unde s-au format. Orice substanța care atinge nucleul celular și determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer. Un mm de tumora înseamnă câteva milioane de celule canceroase. Poate fi decelat cancerul prin ecografie, mai puțin prin radiografie, abia când tumora are minim 1,5-2 mm. Celula canceroasă nu este ca și toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu și cancerul. Cancerul este interesat de propria dezvoltare. Își atrage vase și nervi ca să se dezvolte doar el pe seama corpului, neintersând-ul faptul că s-ar putea să secătuiască organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide și să determine chiar moartea organismului.
Dacă într-un anumit țesut sau organ decelam anumite celule canceroase prin anumite metode specifice dar nu putem să localizăm o anumită tumora, ne găsim în stadiul 0 de cancer. Dacă tumora este până în 2-3 cm, fără a prinde ganglionii din jur, ne găsim în stadiul 1 de cancer.
Dacă tumora a prins și ganglionii din jur, suntem în stadiul 2. Dacă prinde ganglioni la distanță suntem în stadiul 3, iar dacă are determinări secundare în creier, oase, rinichi, ficat
Și alte zone, suntem în stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se dă în prevenție și nu în terapie anticancer întrucât intensifică metabolismul.

Simptomele generate de cancer

Cancerul poate evolua până în stadiul 4 fără niciun simptom. Se pot face ca analize: markeri tumorali (?) Analiza CEA: dacă are valoare sub 2 nu există cancer. Fumătorii pt avea până în 10 această valoare.

 

 

Există tumori latente. În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 și ceva de ani (mai ales la persoanele obeze) Dacă noi consumăm alimente cu factor de crește (produsele lactate, rădăcină de ginseng, fulgii de cereale sau cerealele germinate, lăptișor de matcă), acești factori pot determina trezirea tumorilor latente.

La o persoană vegetariană TOTALĂ nu mai exista tumori latente în corp după 3 ani de vegetarian total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptișor de matca, germeni de cereale și rădăcină de ginseng în siguranță.

Ce manifestări ne pot duce cu gândul la cancer ?
O persoană care scade necontrolat în greutate, dar nu a intrat într-o cură de slăbire.
Pielea unei persoane începe să se pigmenteze cam ciudat.
Tuse care nu mai încetează
Orice fel de sângerare în afară ciclului menstrual și în afara unei lovituri sau unei răni
Subfebrilități sau febră
Frisoane, pneumonie repetate
Tulburări de urinat, de defecație, de tranzit intestinal
Diverse manifestări renale

1. Nivelul antioxidant este extrem de jos al sângelui. Trebuie crescut prin sucuri de fructe și legume.
2. Orice persoană vegetariană totală crudivoră și normo-ponderală nu face cancer.
3. Orice aliment care induce aciditate în corp poate în timp să genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta în mediu bazic. Corpurile noastre au fost făcute bazice. Orice aliment care introduce aciditate în corp (orice aliment de origine animală, murăturile, oțetul, dulciurile concentrate, pâinea albă, fructele necoapte, orice lucru acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvolta în mediu bazic. Alcoolul generează aciditate în corp.
4. Raportul acizi grași Omega 6/Omega 3 trebuie să fie 3:1, dar e bine să fie sub.
5. Un factor major de protecție este apa sărăcită în deuteriu. Toate produsele de origine animală concentrează deuteriu. Sucurile naturale de fructe și legume nu conțin deuteriu.
Faceți obicei zilnic să consumați sucuri naturale de fructe și legume și aveți astfel o protecție excelentă contra cancerului, faceți un ten excepțional și nu o să vă arătați vârstă din buletin.
Diabetul și obezitatea sunt stări precanceroase.
Există în anumite plante anumite substanțe care dau distrugere tumorală directă; există alte substanțe care  distrug vasele care alimentează tumora.
– Soia are 2 substanțe care distrug vasele care alimentează tumora
– Fructele și legumele negre
– Uleiul de în
– Varza distruge vasele care alimentează tumora

Există substanțe care determină creșterea numărului de limfocite, globule albe
Există 3 alimente care distrug stratul protector de fibrină (extern) al tumorii: kiwi, ananas, papaya
Există 3 alimente ce stimulează cele 3 enzime de forță din ficat ca și propriul corp să distrugă tumora.

Factori declanșatori:
– Fumatul (30%)

 

 

 

– Sedentarismul (>30%)

 

 

 

 

 

 

 

– Alimentația (30%)

 

– Stresul (9%)

 

Tot ce se prăjește este cancerigen, este sensibilizant respirator.
Afumăturile, traficul intens auto

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sângelui (+/- 0.02) Orice aliment de origine vegetală induce bazicitate în corp, orice aliment de origine animală induce aciditate în corp.

Cancerul nu se dezvolta în mediu bazic.

În produsele lactate exista o anumită proteină numită cazeina. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animală. Produsele lactate ar fi cel mai cancerigen produs de origine animală.

Produsele lactate conțin factor de creștere.
Orice persoană care și-a depășit greutatea corporală, fiecare kg în plus peste greutatea normală înseamnă 1 trimestru mai puțin de viață. țesutul gras nu sta degeaba. Cu cât e mai mult, cu atât face hormoni care în primul rând sunt cancerigeni și în al doilea rând, râd articulațiile.

Dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjitura, torturi, compoturi, ciocolată) scad imunitatea generală. Mierea se consuma cu foarte multă moderație.

Aceste dulciuri concentrate consuma din vitaminele și mineralele organismului și practic dau o stare cronică de deficit de minerale și vitamine, induc aciditate și pe acest fond cancerul poate oricând să apară.

Obezitatea
O persoană care deja și-a depășit greutatea corporală cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestinul gros la bărbați și de 2 ori mai mare la femei. Frecvența cancerului colo rectal crește cu 4% la fiecare 2 cm de circumferința abdominală în plus. O scădere cu 10% a greutății determina reducerea riscului cu 50% de a face cancer de sân, în special la femei.

Când o persoană este depistata cu diabet zaharat, primul lucrare care trebuie să-l facă este colonoscopia. Diabetul se asociază că creșterea frecvenței cancerului de colon. Scăderea în greutate la o persoană care a avut nivelul zahărului în sânge bine controlat poate arăta un cancer pancreatic.

Cu cât vom consuma mai multe grăsimi solide la temperatura camerei (unt, untura, margarina, seu, slănină, nucă de cocs, avocado) cu atât crește riscul de a face cancer de sân la femei și cancer de prostată la femei.

Dr. Mărginean Calin
Medic specialist medicina muncii
Medic specialist medicină generală
Competență medicină de întreprindere
Atestat nutriție
Articol preluat de pe Site-ul: drcalinmarginean.blogspot.com

4 comments to Ce înseamnă cancerul ?- articol de Dr.Mărginean

 • camelia

  vreau sa iau legatura cu domnul doctor Calin Margineanu.
  O adresa, un numar de telefon. Va multumesc

 • Monica Hansen

  “(…)Cu cât vom consuma mai multe grăsimi solide la temperatura camerei (unt, untura, margarina, seu, slănină, nucă de cocs, avocado) cu atât crește riscul de a face cancer de sân la femei și cancer de prostată la femei.”

  Va rog sa corectati urmåtoarea eroare:

  in loc de “cancer de prostata la FEMEI”,
  corectati cu “cancer de prostata la BARBATI”

  Va multumesc, si vå doresc mult spor in ceea ce intreprindeti!

  Cu multa consideratie… 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.