Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ce trebuie să consumăm: hrana vie sau hrana moartă?

Ce trebuie să consumăm: hrana vie sau hrana moartă?

De ce această întrebare? Pentru că întreaga lume suferă de o mulțime de boli. Cercetări recente au arătat că exact calitatea nutrienților cu care ne hrănim determina calitatea vieții noastre. Știm cu toții că motoarele merg bine sau prost în funcție de calitatea combustibilului folosit. Cu toate acestea, puțini dintre noi realizează că tocmai calitatea alimentelor determina direct performanțele noastre fizice, emoționale și mentale.

O privire generală

Modul greșit de gândire în ceea ce privește viața în general și hrana în particular este cauza generală a unor existențe nefericite, adesea măcinate de boli. Iată în acest sens câteva aspecte esențiale care trebuie remarcate:

– Suntem ființe biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice); modul de hrănire trebuie să fie cel natural;
– Dieta noastră normală este cea frugivoră;
– Fructele vii, plantele suculente și semințele sunt alimentele care constituie dieta noastră naturală, normală, foarte delicioasă și sănătoasă; “hrana vie pentru oameni vii”;
– Folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creează toxine; carnea, semințele și cerealele prăjite sau coapte sunt cancerigene;
– Toți nutrienții de care avem nevoie se găsesc în fructe, legume și semințe; nu este necesar să omorâm și să mâncăm animale moarte (cadavre);
– Un măr este incomensurabil mai hrănitor decât orice aliment gătit la foc; alimentația simplă nu este deloc plictisitoare ci ne eliberează de biciul senzațiilor tari care obosește organismul și-l îmbătrânește prematur;
– Nu putem să ne însănătoșim dacă continuăm să ne poluam corpul cu medicamente de origine chimică și cu “alimente” moarte;
– Imensa majoritate a substanțelor chimice din medicamente este o adevărata otravă pentru corp și nu determina însănătoșire reală, ci doar forțează organismul să se comporte într-un anume fel pentru că simptomele bolii să nu se mai manifeste vizibil (dar boala continua să “lucreze” nevăzută);
– Nu există soluții instantanee sau scurtături pentru însănătoșire; doar corpul însuși poate să-și facă singur ordine în “ogradă” sa, iar pentru asta are nevoie de o hrană curată, fără toxine, și de condiții propice;
– Bolile nu sunt inevitabile; ne îmbolnăvim atunci când continuăm să ne otrăvim cu toxine și stresam corpul și mintea;
– Nimeni nu trebuie să se teamă sau să intre în panică atunci când se îmbolnăvește; boala este modul natural și normal prin care corpul ne semnalează că trebuie să-l lăsăm să elimine toxinele până nu este prea târziu;
– Sănătatea perfectă și o viață fericită sunt drepturile noastre dobândite la naștere, și le putem asigura în fiecare zi printr-o hrana vie și fără toxine.

Beneficii evidente

Hrana vie conferă o constantă stare generală de bine și euforie naturală printr-un aport de energie vie, o energie a vieții pură, distorsionată și curată. Somnul devine mai odihnitor și mai eficient, adică în puține ore de somn corpul se reface mai repede și mult mai bine. Hrana vie conferă o atenție sporită în mod natural, neforțat și o gândire clară dublată de bun simț. Cei care adopta o dietă bazată pe hrana vie devin gradat mai activi și mai entuziaști în acțiunile lor și capătă o gândire pozitivă, o siguranță de sine din ce în ce mai mare. De asemenea, stresul și tensiunile vieții de zi cu zi își diminuează foarte mult efectele devenind foarte ușor controlabile, iar îmbolnăvirile dispar aproape în totalitate.

Care e problema cu mâncarea gătită?

Aproape toată lumea are carii dentare, vedere slabă care necesită ochelari, se îmbolnăvesc de gripă sau alte boli. Gătitul alimentelor este un proces care distruge hrana din momentul în care se folosește căldură. Cu mult înainte de a apare arsură binecunoscută, valorile hrănitoare ale alimentului sunt distruse datorită încălzirii. Orice hrana vie devine moartă (definitiv) odată cu expunerea la căldură.

Proteinele încep să se “strângă”, să se coaguleze sau să se delamineze (își pierd structură care le menținea formă) așa cum se poate vedea de către oricine care gătește brânzeturi sau ouă. La temperaturile obișnuite de gătire, ele sunt complet jefuite de orice nutrienți.

Proteinele gătite intra în putrefacție rapidă (datorită bacteriilor) odată ajunse în tractul digestiv și dau naștere unor otrăvuri periculoase ca ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfură de hidrogen, putrescina, cadaverina și multe altele. Toate acestea sunt absorbite în sânge și cauzează numeroase boli.

Gătitul face ca hrana să devină toxică. Toxicitatea este confirmată de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sânge imediat după ce începe asimilarea hranei gătite. Celulele albe reprezintă unul dintre componentele sistemului imunitar și acționează pentru a izola toxinele, dar nu întotdeauna reușesc…

Sute de cercetări amintite în cartea “Dieta, nutriție și cancer” editata de Consiliul Național de Cercetare al Academiei Naționale de știință din S.U.A. demonstrează că toate procesele de gătire ce folosesc încălzirea hranei generează rapid substanțe mutagene și cancerigene care ajung apoi în corpul uman.

Vitaminele sunt distruse cel mai ușor de căldură. Mineralele își pierd imediat contextul organic (viu) și se întorc în starea moartă, inactivă. Într-o astfel de stare ele sunt inutilizabile de către organism care le aruncă ca pe niște deșeuri inutile. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esențial, cu condiția ca să fie într-o formă biologică vie. În starea sa anorganica, chimic pură, afectează craniul și oasele. Fierul, în starea sa anorganica, cauzează hepatită și hemocromatoza.

Grăsimile încălzite sunt periculoase pentru că au în componenta lor acroleine, radicali liberi și alte substanțe mutagene și cancerigene, conform lucrării amintite mai sus.

Hrana gătită nu numai că necesita un timp mult mai îndelungat de digestie (consumând astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigesta că în cazul proteinelor încălzite. Mâncarea gătită fermentează foarte repede și intră în putrefacție odată ajunsă în intestine, în timp ce hrana vie este aproape în totalitate absorbită înainte ca fermenții bacterieni să înceapă procesul de putrefacție.

Aceasta a fost evidențiată de faptul că omul care se hrănește cu mâncare gătită are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care folosește exclusiv hrana vie are de câteva ori mai puține. Aproape 20% din fecalele celor hrăniți cu alimente gătite reprezintă bacterii moarte, în timp ce hrana vie face că acest procent să fie uluitor de mic.

Dacă fierbeți sau coaceți un cartof și-l puneți apoi alături de unul viu (întreg), acesta din urmă va fi neschimbat câteva săptămâni după care va începe chiar să încolțească, în timp ce cartoful gătit va fermenta în doar două zile. Asta vă poate da o idee despre ceea ce se întâmplă cu mâncarea gătită ajunsă în intestine unde timpul de două zile necesar putrefacției în aer liber este aici redus la numai două ore.

Dacă nu v-am convins până acum despre ce se întâmplă în intestin cu mâncarea gătită, nu-mi rămâne decât să vă întreb sincer: ați vomitat vreodată? Hrana moartă aduce boala și apropie foarte mult momentul morții.

Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt! Dacă sunteți interesați, puteți cumpăra câțiva șoricei sau hamsteri și să hrăniți o parte din ei numai cu hrana vie, iar cealaltă parte cu aceeași hrană, dar gătită. Va dura numai câteva săptămâni până semnele vor deveni evidente, pentru că oricine poate face diferența între un hamster mort și unul viu.

Dar mai bine, vă puteți schimba dieta chiar din acest moment și să folosiți numai hrana vie. Veți vedea că ceea ce ați citit aici devine realitate. Atenție însă la primele săptămâni sau chiar luni, când corpul va avea tendința să se descotorosească foarte rapid de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor, apărând astfel diverse simptome de boala aparență și stări de disconfort.

Detoxifierea este importantă

Dacă v-ați hotărât să consumați numai hrana vie, este foarte important să aveți în vedere că de îndată ce renunțați total la hrana gătită corpul are tendința naturală să înceapă un proces de detoxifiere. Cât durează acest proces? Depinde de câte toxine ați acumulat, depinde de ce fel de viață ați dus până în acel moment.

Există diverse manifestări care apar în acest proces de eliminare a toxinelor. Cel mai bine este să vă adresați unui nutriționist sau măcar medicului de familie.

Printre cele mai întâlnite manifestări se număra durerile de cap, grețuri, stomac deranjat, acnee, mâncărimi, miros urât al corpului. Aceste simptome dispar de obicei după o scurtă perioadă de timp. Dacă acestea sunt prea violente, puteți face o trecere gradată, prin creșterea progresivă a procentului de hrană vie și scăderea corespunzătoare a părții de alimente gătite. Dacă aceste simptome persista va trebui să consultați un medic pentru că, în acest caz, ele nu mai pot fi cauzate de detoxifiere.

Unii acuza o foame continuă, care este însă cauzată psihologic. Specialiștii în nutriție recomanda activități ajutătoare: meditația, relaxarea sau alte practici spirituale, dar mai ales luați masa într-un cadru special, ne stresant. Alimentele consumate în grabă sau sub stres nu satisfac foamea fizică și nici pe cea psihologică. Dieta vie nu trebuie să se limiteze la fructe și legume, ci adăugați cereale și semințe sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (dacă aveți încredere în furnizorul vostru). Consumați și hrana vie bogată în proteine și uleiuri, nu vă limitați numai la fructe și legume.

De cele mai multe ori persista “nevoia” unor alimente nesănătoase. În locul dulciurilor, consumați cu încredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) și banane, dar puteți folosi și miere (doar dacă sunteți absolut sigur că nu este contrafăcuta din zahăr). Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomandă pasta de susan (tahini) în combinație cu miere sau alte fructe. O bună măsură pentru a păcăli mintea care tot “cere” alimente nesănătoase este gândul “ce consecințe are consumul acestui aliment și cât de rău mă voi simți după aceea”. Eventual vă puteți face un jurnal în care să scrieți ce fel de simptome aveți și cât de rău vă simțiți când consumați alimentul nesănătos. Amintiți-vă că sănătatea este mult mai importantă decât dogma.

Detoxifiant
Pentru cei care totdeauna se plâng de frig, acest simptom va dispare cu timpul pentru că hrana vie aduce un aport de energie direct asimilabila de organism iar digestia să nu consuma cantități uriașe de energie ca în cazul alimentelor gătite. Un asemenea simptom indică o secreție biliară insuficientă și o digestie greoaie. În acest caz nu se indica postul total. Exerciții fizice rapide (mers rapid) timp de minim 20 minute zilnic, sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar câteva din metodele de remediere.

Cei care prefera condimentele pot folosi ghimbir, ardei iute, piper negru, chimen, coriandru, etc. Folosite cu grijă și în mod corect vor rezolva problema. De asemenea, reducerea numărului de mese poate duce la creșterea focului digestiv pentru că stomacul are timp să se odihnească între mese.

Oboseala cronică și slăbiciunea sunt simptome de detoxifiere. Dar oare dormiți suficient? Sunteți foarte stresat? Aveți o activitate sexuală haotică și epuizantă? Toate acestea sunt factori care determină oboseala. Evaluați-vă viața cât mai obiectiv și eliminați cauzele oboselii. Consumul continuu de zahăr rafinat duce la o oboseală continuă. Înlocuiți zahărul cu fructe dulci și suc de morcovi, iar în cazuri extreme consultați medicul.

În încheiere, câteva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie. Evitați obsesiile, ura, frică, egoismul, pentru că acestea sunt adevărate otrăvuri pentru minte și emoții. Căutați motive pozitive pentru trecerea la această dietă. Cel mai bine este să aveți o relație emoțional-mentală bună cu hrana vie. Veți fi răsplătiți înzecit!

Sursa: Active Information Media
www.aim.active.ws

8 comments to Ce trebuie să consumăm: hrana vie sau hrana moartă?

 • Vera Mester

  Abia am descoperit site-ul dumneavoastra si a fost o surpriza deosebit de placuta. Felicitari atat pentru articol cat si pentru site-ul educativ atat de util pentru fiecare persoana responsabila. Apreciem preocuparea dumneavoastra pentru sanatatea deplina a omului, traducerile lui Joel Osteen sunt deasemenea un mare dar.

  Sa va mearga bine in toate si …multa, multa sanatate!

  Cu stima,

  Vera Mester
  adept al unui nou stil de viata
  0744775567

  • Dr.Lucian Marin

   Multumesc frumos.
   Ma bucur ca ati observat dorinta mea de a lega sanatatea trupului cu cea a spiritului.
   Am cautat sa traduc materialele care pe mine m-au ajutat în primul rând, Și cred ca
   mesajul lui Joel osteen poate aduce un licar de lumina în sufletele noastre tot mai împovarate.

   Multa sanatate Și fericire Și dvs.
   Cu stima,
   Lucian Marin
   altamedicina.com

 • ricamil

  Ma bucur din suflet ca am primit de la o prietena filmul documentar “Murind ,pt a afla adevarul”care m a impresionat deosebit de tare si asa am ajuns la Altamedicina…pt ca sunt o adepta a schimbarii alimentatiei.De doi ani si eu am trecut cu multa vointa,ambitie si informatii utile la un regim aproape sanatos…Folosesc de patru ori pe saptamana aceasta “hrana vie”in special supele din legume proaspete date prin blender,care sunt deosebit de gustoase folosind condimente naturale,apoi nu lipsesc legumele in stare cruda la gustari,fructele,cerealele integrale…Apreciez dle dr Lucian Marin ,activitatea domniei voastre in a ne informa corect despre ce mancam si cum sa o facem mai bine.Va multumesc si astept sa pot si eu sa informez lumea din experienta mea.Sa aveti sanatate pt a putea sa ne “alimentati”cu adevar.

 • Nică Schirod

  Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru efortul pe care îl faceți, ca noi să conșientizăm într-un cuvânt , că suntem ce mâncăm.
  Încă odată mulumiri din inimă, cu mult respect Nică Schirod.

 • luca dan

  Stimate domnule dr. Lucian Marin,
  Multumim ptr.ajutorul pe care ni-l acordati, absolut dezinteresat, un exemplu atat de rar si de merituos, in zilele noastre.
  Ati scris : “Dieta noastră normală este cea frugivoră”, asemanator dr.Robert Morse, dr.Graham Douglas [dieta 80(fructe)/10/10)] s.a.
  Dr.Brian Clement(dir.Inst.Hippocrate) limiteaza, drastic,fructele, asemanator dietelor alcaline (ex.dr.Young : “corpurile noastre nu fac distinctie intre zaharul artificial si cel natural”. In multe domenii sunt finalizate cercetari cu niste concluzii contradictorii
  Sunt tentat(genetic,cum subliniati),ca multi altii, sa mananc mult mai multe fructe, dar mananc mult mai multe legume, in dieta mea vegana de azi. Nu stiu ce sa fac, motiv ptr. care ROG UN RASPUNS !
  Va dorim sanatate deplina !

  • Dr.Lucian Marin

   In primul rand felicitari pt studiul minutios al alimentatiei si multumec pt cuvintele frumoase.
   La finalul acestui articol am specificat sursa..deci nu-mi apartine. Pe site am pus oameni si idei care mi-au placut, insa nu neaparat fara nici un fel de contradictii.
   personal, cred ceea ce spune Scriptura in Geneza 1,29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
   Personal, prefer mai degraba abordarea de genul http://www.altamedicina.com/bellavita-the-movie-english/
   mi se pare ca corespunde cat mai fidel idealului bazat pe Cuvntul lui Dumnezeu. inclusiv consumul de fructe…bineinteles – cu unele precizari…ca de ex. fructele uscate la diabetici, etc…
   Tocmai ce mi-am comandat un storcator cu presare la rece, adica nu prin centrifugare..abia astept sa imi fac niste sucuri de mere sau morcovi, etc..

   Cautati si ascultati pe Dr.Marginean…am incredere in informatiile de acolo.http://drcalinmarginean.blogspot.ro/

 • Andrada

  Detoxifierea organismului devine cu atat mai importanta, avand in vedere ca industria alimentara vrea sa ne intoxice cu tot felul de produse.
  Detoxifierea organismului se poate realiza pe mai multe cai, dar fiecare individ are libertatatea sa aleaga varianta cea mai buna pentru el. Eu de 3 saptamani fac tratament pentru detoxifierea organismului cu un supliment naturist numit Untoxin, pe care l-am cumparat de pe sit-ul http://www.untoxin.ro
  Acest produs facut din plante vad ca m-a mai scapat de starile de balonare si de indispozitia generala. Tratamentul cu acest supliment se intinde pe durata a 3 luni. Pe langa aceasta cura o sa fac si mult sport si o sa mananc mai sanatos!

 • Radu

  Andrada si eu am cumparat acum o saptamana produsul acesta de detoxifiere si se simte ceva. Ma gandesc ca o sa reusesc si eu sa scap de toxinele din organism pana la urma.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.