Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Germenii proaspeți

In anii ’60, in Statele Unite, un medic pe nume Ann Wigmore avea sa produca o revolutie in tratamentul uneia dintre cele mai grele boli cunoscute: cancerul. ”Medicamentele” pe care ea le folosea nu erau altceva decat un pumn de seminte incoltite de grau, orz, lucerna etc. Aceste medicamente administrate oral ori sub forma de clisma, produceau minuni iar aceasta nu numai in cancer ci si in bolile de piele, in alergii, in bolile articulare, in cazurile de imbatranire prematura etc. Multimea cazurilor vindecate au atras, la inceput, atentia opiniei publice apoi cercetatorilor care au descoperit ca toate semintele, atunci cand incep sa germineze, declanseaza energiile vietii care pot fi de un real folos in vindecarea celor mai diverse boli.In filmuletul de mai jos o puteti urmari “live” intr-o inregistrare rara de arhiva pe dna. Ann Wigmore:

Faptul ca germenii pot incetini sau chiar face reversibila imbatranirea poate parea exagerat. Totusi cercetarile realizate de mai multi specialisti au evidentiat existenta in semintele germinate a numerosi factori anti-imbatranire. Este vorba in primul rand de vitamine antioxidante dar si de o gama larga de enzime existente din abundenta in germenii proaspeti (aceasta nu este valabil in aceeasi masura pentru germenii uscati). Alimentele bogate in enzime cum sunt germenii, legumele proaspete, fructele si sucul lor sunt cei mai importanti factori in incetinirea “ceasului” imbatranirii. Carnea si alte alimente gatite, mai ales cele grase sau dulci, sunt deficitare in enzime. Aceste alimente incetinesc viteza metabolismului si slabesc sistemul imunitar.

OBTINEREA GERMENILOR. Se spala semintele alese pentru incoltire. Se lasa in apa un timp cuprins intre 12 ore (cereale si seminte “moi”) si 24 de ore (boabe de soia, linte etc). Se strecoara apa care poate fi folosita pentru baut datorita imbogatirii cu substantele minerale din seminte). Se pun boabele pe o panza umeda (molton, de exemplu) intr-o farfurie, acoperindu-le cu o alta bucata de panza. Boabele nu trebuie sa stea in apa ci doar sa fie usor umezite. De aceea trebuie ca semintele de cereale sa fie udate zilnic. Temperatura de germinare este de 22-30 grade Celsius. Dupa cateva zile de la declansarea procesului de incoltire (perioada depinde de specia de seminte folosite) boabele germinate se pot consuma. ATENTIE! Nu se recomanda cresterea mladitelor peste 5 mm.

ADMINISTRAREA GERMENILOR. Modul de administrare cel mai frecvent utilizat este acela in care zilnic se consuma intre 2 lingurite/2 linguri de germeni proaspeti, pe stomacul gol. Pentru a fi cat mai agreabili si mai usor de consumat germenii se maruntesc sau se macina. Pentru a obtine insa efecte mai intense de regenerare se poate trece la o alimentatie vegetariana preponderent crudivora, bazata pe alimente nepreparate termic, in care germenii sunt inclusi in cantitati mai mari. Ei pot intra in componenta salatelor de cruditati, painilor din cereale, prajiturilor, a unor sucuri si bauturi nutritive precum si a majoritatii mancarurilor vegetariene. Experienta este aceea care va putea face ca, in scurt timp, sa descoperim cele mai potrivite combinatii de germeni, precum si ingredientele care fac ca gustul preparatelor noastre sa devina delicios.

GERMENII DE GRAU. Sursa excelenta de proteine si vitamine, ei sunt utili pentru reglarea activitatii nervoase, calmeaza, maresc rapid vitalitatea, infrumuseteaza pielea, elimina disfunctiile sexuale, au efecte in afectiuni degenerative.

GERMENII DE NAUT. Sunt un excelent aliment pentru barbati, amplifica energia si vigoarea; cantitatea mare de proteine ii face sa fie foarte hranitori. Nautul germinat este bogat in calciu, potasiu, magneziu si vitamine.

GERMENII DE LINTE. Continutul crescut de vitamina C si Fe ii recomanda in carentele acestor elemente; se utilizeaza cu succes in atrofii musculare, devitalizare si slabiciune.

GERMENII DE VARZA. Sunt o buna sursa de vitamine A, C, de iod si sulf. Sunt recomandati in afectiuni respiratorii, anemie, tulburari nervoase, afectiuni digestive, rahitism, tulburari de ciclu menstrual.

GERMENII DE LUCERNA. Sunt unul dintre cele mai hranitoare alimente comestibile, fiind o sursa excelenta de proteine de inalta calitate precum si de vitaminele A si C. Sunt favorabili in perioada sarcinii, in carentele de calciu (calciul din acesti germeni se asimileaza mult mai usor decat din suplimentele obisnuite), in cazurile de slabiciune si imbatranire.

GERMENII DE DOVLEAC. Binecunoscutele seminte se transforma prin germinare in remedii concentrate pentru afectiuni hepatice, afectiuni renale si ale prostatei. Contin in cantitati importante zinc, un element ce lipseste adesea din alimentatia moderna.

GERMENII DE FLOAREA SOARELUI. Pe langa efectele terapeutice remarcate in cazurile de anorexie, ateroscleroza si afectiuni respiratorii, ei sunt foarte gustosi si nutritivi fiind utilizati la majoritatea salatelor de cruditati si preparatelor cu germeni.
_________________________________________________________

Articol preluat de aici http://www.paradisulverde.com/Alimetatie/Germeni/germenii-proaspeti.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>