Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Măsuri de preventie a cancerului

Când spui hrană crudă spui enzime, antioxidanți, vitamine, minerale în cantități mari, spui anti-îmbătrânire celulară, oxigenare a țesuturilor.
Aceasta înseamnă tinerețe, prospețime, longevitate, vigoare ! Anti bătrânețe, Anti Boli degenerative ”“ precum Cancer, Diabet tip II, Alzheimer, etc

______________________________________________________-
FACTORI NATURALI DIN ALIMENTE SI PROTECTIA ANTI-CANCER CARE O OFERĂ !
β-carotenul + vitamina E : cancerul de gât;
acid folic : col uterin ;
fructe, fibre și vegetale crude : esofag, sân, colon, stomac, intestin subțire ;
vitamina C : eso-gastro-intestinal, sân, gură, pancreas, col uterin, plămâni (non-hormonal), dar și a
cancerului de sân. Vitamina C stimulează și sinteza colagenului care poate produce și izolarea tumorii,
previne metastazarea, previne acțiunea virusurilor care produc cancer, grăbind vindecarea postoperatorie
după rezecțiile tumorale ;
vitaminele D și Calciul reduc riscul cancerului de sân, pancreas și de colon ;
vitamina E : cancerul indus de radiații și substanțe chimice, plămâni, cap șl gât, mamar, prostată
Seleniu : cancerul indus de radiațiile ultraviolete, pulmonar, esofagian, stomac, sân, colo-rectal, col uterin,
ficat, gât, prostată, vezică urinară ;
Zinc : prostată, pulmonar;
Substanțele indolice din vegetalele crucifere previn apariția cancerului de sân ;
Lignanii din semințele de in blochează efectul stimulator al estrogenilor asupra dezvoltării de celule
canceroase la nivelul sânului și al colonului;
Fibrele vegetale insolubile din tărâțe de grâu, fasole și țelină asigură o importantă prevenție împotriva
cancerului de sân, cervical, pulmonar și de colon ;
Coenzima Q10 dă o regresie parțială și deseori totală a tumorilor de orice fel. Alteori însă tumorile existând deja, CoQ10 administrată poate determina dezvoltări tumorale necontrolate; este însă în același timp un
factor redutabil antileucemic ! Personal în cancer contraindic suplimentele de CoQ 10 !;
Cisteina este transformată în organism în glutation (γ-glutamil-cisteinil-glicina), un antioxidant endogen excepțional, capabil să crească longevitatea și să reducă drastic incidența oricărui tip de cancer;
Glutationul pare a fi cel mai important antioxidant celular, fiind o tripeptidă (format din 3 amino-acizi, vezi mai sus). Câteva efecte :
reciclează vitamina C, potențându-i activitatea,
protejează ADN-ul de oxidare
este capabil să distrugă celulele tumorale,
efectele sale sunt potențate de antocianine, care îl și reciclează

Acizii grași omega 3 (AG Ω 3) : plămâni, sân, colon, prostată și formele induse de radiațiile ultraviolete și post-iradiere;
Uleiul de măsline previne cancerul mamar atât la femeie, cât și la bărbat;
Terpenele existente în țelină, mentă, busuioc și chimen, reduc riscul apariției oricărui tip de localizare
tumorală;
Consumul zilnic a 500 g fructe reduce frecvența oricărei forme de cancer cu 30%, iar
dacă la aceasta se mai adaugă și un consum de cereale integrale sau de fulgi din cereale
integrale, procentul crește până spre 50% ;
Reducerea de la 1/3 la 1/5 a numărului de calorii din dieta zilnică furnizate de grăsimile saturate,
reduce șansa de a contacta un cancer de piele la 25% ;
Ceapa verde protejează împotriva cancerului genital, ovarian, tiroidian, renal și mamar;
Usturoiul reduce drastic șansa contactării oricărei forme de cancer, dar mai ales a celor cu localizare
pulmonară, pancreatică, colonică, genitală și esofagiană ;
Caisele protejează împotriva cancerelor indiferent de localizare ;
Cireșele și vișinele dau protecție împotrivă cancerului de colon și a celui localizat la nivelul aparatului
excretor;
Frunzele de pătrunjel au specificitate împotriva localizărilor pulmonare, hepatice, cerebrale și renale ale cancerului;
Consumul a cel puțin 2 litri de lichide/zi este capabil să reducă frecvența cancerului de colon de 2 ori,
iar a celui de vezică urinară de 5 ori;
Exercițiile fizice practicate regulat (dar cel puțin 30′ de 3 ori pe săptămână), determină reducerea
susceptibilității de a contacta un cancer de colon de 2 ori, iar a cancerului de sân cu până la 60% ;
Incidența cancerului, indiferent de localizare, se reduce cu cel puțin 40% doar neconsumând carne ;
Nu în ultimul rând, consumul zilnic de soia, dar în special de spirulină (aceasta din urmă însă doar la persoanele care nu au probleme cu tiroida !!!), dă o protecție redutabilă împotriva oricărei
forme și localizări a cancerului.

Tot în cadrul măsurilor preventive anti-cancer trebuie menționat și faptul că NORMOPONDEREA (menținerea greutății în limitele normale) este la rându-i un factor de prevenție. În schimb supraponderea și /sau obezitatea sunt factori siguri care pot induce cancerul, în special pe cel cu localizare în sfera genitală și de sân, la ambele sexe. Celulele adipoase (care stochează grăsimea în exces, fiind depozitarii acesteia) nu stau degeaba ! Cu cât sunt mai multe și mai pline cu grăsime vor produce o serie de hormoni, potențial inductori ai carcinogenezei, cu localizările amintite.

1 comment to Măsuri de preventie a cancerului

  • Mr. Somnambulul

    Felicitari pentru site! Este o oaza de speranta intr-un ocean de suferinta . . . . .Imi pare rau ca nu te pot sprijini financiar-desi mi-as dori (sunt inca elev…). Ceva specific pt malignant melanoma aveti? Ma bucur la l-ai inclus in video-uri si pe Angelo Rodriguez, ca sa nu mai spun de Esselstyn, Campbell…. nu am vazut doi “fani” ai mei… -dr. john mcdougall si pe dr. diehl (CHIP – Coronary Health Improvement Project). (sper sa nu o ei ca impertinenta, dar personal cred ca pot la fel de bine sa stea in fata alaturi de ceilalti doctori mentionati in acest site….si ar mai fi cateva nume…) Oricum, mult succes si ma bucur pt un asa site! (Daca te pot ajuta cu ceva, cu drag as face asta.)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>