Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului (Dna B.Bishop)

Aceasta este povestea extraordinară a unei femei care a învins o boală distrugătoare, printr-o terapie neconvențională. Este un triumf asupra cancerului.
Dna B. Bishop a fost îngrozită când o aluniță de pe picior i-a fost diagnosticată ca fiind melanom ”“ unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă evoluție. După o operație chirurgicală dureroasă și mutilantă, i s-a spus că problemele ei de sănătate au luat sfârșit. Dar, după un an, cancerul se răspândise în sistemul ei limfatic, astfel încât a fost confruntată cu două posibilități dure: să mai facă încă o operație, cu rezultat nesigur, sau să nu mai facă nimic și să aștepte să moară într-un interval de timp cuprins între șase săptămâni și șase luni.

A refuzat ambele variante și a ales un tratament alternativ, descoperit de un eminent medic german, doctorul Max Gerson. Terapia sa, bazată pe o dietă alimentară optimă și detoxificare completă, a atras-o pe autoare, întrucât tratamentul avea ca scop refacerea sistemului imunitar, care putea, astfel, să distrugă singur tumoarea. Luându-și soarta în mâini, ea a petrecut două luni în singura clinica Gerson din lume, situată în Mexic, unde a învățat teoria și practică acestei terapii intensive, pe care a urmat-o apoi în casa ei din Londra, timp de optsprezece luni.
A fost o perioadă grea, dar astăzi, după mai mult de douăzeci de ani, ea este perfect sănătoasă și se bucura pe deplin de viață. Cartea Vremea vindecării, prezentată acum cu o nouă introducere scrisă special pentru cititorii romani și cu un epilog care descrie, în mare, terapia Gerson, este o relatare făcută de o persoană plină de curaj și hotărâre, care a reușit să învingă un dușman de temut ”“ cancerul. Cartea ne mai prezintă, într-un mod extrem de incitant și antrenant, o metodă uluitor de eficientă pentru tratarea bolilor cronice degenerative ”“ o metodă a cărei validitate este confirmată din ce în ce mai mult de ultimele cercetări medicale.

Povestea pe care o veți citi este adevărată în fiecare detaliu al său. Am început să o scriu acum douăzeci de ani, pe când încă lucrăm din greu cu terapia intensivă Gerson, ca să mă recuperez după melanom malign metastaziat. Pe vremea aceea purtam o dublă povara. Una era boala mea. Melanomul este unul dintre formele de cancer care se răspândește cel mai rapid, iar odată ce progresează din poziția sa inițială, șansele de recuperare sunt foarte reduse. Cealaltă povară, pe care mi am ales o singură, era terapia intensivă Gerson, un tratament strict, dur, dificil, bazat pe alimentație, care speram să mi salveze viața.
Pe la jumătatea acestei terapii, care mi a consumat, vreme de doi ani aproape tot timpul și energia și care m a ținut în mare parte legată de casă, am început să mi scriu povestea. M am gândit că, dacă mă recuperez, povestea bolii și a vindecării mele le va inspira și pe alte persoane ce suferă de cancer și le va arăta că există și altă cale pentru a se face bine; o metodă non toxică, neagresiva, spre deosebire de iradiere și chimioterapie ”“ o terapie care lucrează cu trupul și nu împotriva lui. Și dacă nu m aș fi recuperat și povestea ar fi rămas neterminată, măcar m aș fi bucurat de provocarea de a scrie în circumstanțe deosebit de neobișnuite și împotriva unor șanse potrivnice.
Într adevăr, am ales calea corectă. Povestea mea are un final fericit și mă bucur de o sănătate robustă, încă din 1983, când am încheiat terapia. În lumea noastră care se mișca în mare viteză, o astfel de poveste „veche”, ar trebui să fie dacă nu depășită, cel puțin nu una de actualitate. Din nefericire, povestea mea devine din ce în ce mai contemporană, odată cu trecerea fiecărui an, deoarece rata cancerului crește în mod inexorabil. Ultimul raport făcut de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului, datând din septembrie 2001, declară că, la nivel mondial, cancerul va cere zece milioane de vieți pe an, până în anul 2020. (În 2000, numărul morților a fost de șase milioane.) Medicina e neputincioasă în stoparea acestei epidemii cumplite, sau în vindecarea majorității victimelor sale. Așa numitele descoperiri științifice, anunțate cu regularitate în mass media, nu au dus, până în prezent, la nici un rezultat. Ceea ce medicii nu reușesc să realizeze, este să protesteze în unanimitate împotriva cauzelor care stau la baza problemei cancerului.
Doar toate acestea nu sunt un mister. Mediul înconjurător din ce în ce mai poluat și care se deteriorează permanent, chimicalele otrăvitoare folosite în agricultură, sau produsele inferioare din punct de vedere nutritiv, mâncarea nesănătoasă produsă în exces de industria alimentară, stilul de viață disfuncțional al oamenilor și obiceiurile auto distructive, interesele comerciale ce nu țin seama de problemele de sănătate ”“ toate acestea contribuie la imaginea ce se înrăutățește în continuu. Cancerul nu este o Acțiune Dumnezeiască, nici nu vine din spațiu cosmic: omenirea modernă, copleșită de propria i genialitate tehnologică ”“ dar, în mod tragic, oarbă în fata legilor vieții ”“ și a făcut o cu mâna ei. Orice i se întâmplă pământului, se va întâmpla fiilor pământului. Omul este doar un fir din pânză vieții. Orice îi face pânzei, lui însuși își face, a spus Șeful Indienilor americani, Seattle, * în 1854. Cu un secol și jumătate mai târziu, putem remarca câtă dreptate a avut.

* 1786 1866. Șef al celor două triburi, Suqwamish and Duwamish, și unul dintre cei mai importanți conducători amerindieni. N. T.

Așadar, de ce este povestea mea mai actuala astăzi, decât atunci când am scris o? Deoarece, cu toate că este o narațiune personală, se referă la mai mult decât recuperarea unei singure persoane, printr-o terapie neortodoxă. Sunt doar una dintre sutele, dacă nu miile de pacienți bolnavi de cancer care și au recăpătat sănătatea cu ajutorul acestui tratament, de când răposatul dr. Max Gerson a dezvoltat o, după o practică medicală de peste treizeci de ani. Dar, mai important decât orice e faptul că adevăratul erou al poveștii este terapia în sine, care reprezintă exact opusul a modului în care medicină convențională tratează cancerul. În loc să se concentreze asupra eradicării tumorii prin chirurgie, iradierile sau chimioterapie și să se rezume doar la atât ”“ acesta fiind modul de abordare al oncologiei ”“ regimul Gerson urmărește să întărească sistemul imunitar al corpului la cel mai înalt grad posibil, astfel încât el să se poată vindeca singur. Acest lucru este realizat doar printr-un regim strict de fructe crude și sucuri de legume, multă hrana vegetariană organică, medicație non toxică și prin dezintoxicare puternică. Nu toți se recuperează de pe urma ei… dar, la urma urmei, toți trebuie să murim cândva. Însă recordul sau de „incurabili vindecați” este remarcabil, indiferent de standard.
În ciuda uriașei investiții financiare și a cercetării nesfârșite, oncologia convențională poate ajuta foarte puțin victimele celor mai răspândite tipuri de cancer ”“ prin urmare, orice altă metodă, orice altă abordare ce promite rezultate mai bune, este de actualitate și merită atenție.
Din acest motiv sunt fericită că povestea mea, care a apărut deja în mai multe limbi, va ajunge acum în România, pentru a vești că există și altă cale. Nu este o cale simplă. Ea necesita angajament total, rezistență, voință și mult ajutor și sprijin din partea familiei și a prietenilor. Este scumpă, necesita cantități uriașe de fructe și legume organice și medicație specială. Trebuie urmărită timp de doi ani și, cel puțin în primele câteva luni, pacientul nu trebuie să lucreze; mai târziu, poate lucra doar parțial. Dar, dacă totul decurge bine, rezultatul este o vindecare reală, nu doar o remisie, iar, pe lângă cancer, se rezolva și multe alte probleme fizice ”“ ceea ce înseamnă mult mai mult decât poate fi obținut prin tratamente convenționale.
Atunci când am început, pentru prima oară, terapia Gerson, în ianuarie 1981, eram destul de singură. Puțini oameni fără cunoștințe medicale știau ce înseamnă melanom. Nimeni, nici măcar doctorii, nu auziseră despre o terapie pentru vindecarea cancerului, bazată pe alimentație. Într adevăr, atitudinea oficială era că dieta nu avea absolut nici o legătură cu cancerul, sau cu tratamentul său. Majoritatea prietenilor și colegilor mei au crezut că am înnebunit, când au auzit că aleg această terapie obscură și neobișnuită, dar erau prea amabili ca să o spună. Hrana organică era aproape imposibil de obținut.
Mexicul, acolo unde am fost pentru a sta în unică clinica Gerson din lume, era foarte departe de Londra și nu avea reputația unui centru medical foarte bun ”“ și multe altele asemenea. Însă, cu toate acestea, am mers înainte, deoarece alternativă convențională părea mult, mult mai rea.
După recuperare, în entuziasmul meu idealist ”“ sau, poate, naivitate ”“ m am angajat în acțiunea de a atrage interesul unor doctori față de potențialul salvator al terapiei Gerson. Cu siguranță, am gândit eu, vor dori să audă despre o metodă revoluționară care le ar putea ajuta pacienții; cu certitudine, recuperarea mea, sprijinită de documentație medicală completă, le va trezi curiozitatea.
Dar m am înșelat. În afară de două excepții, toți doctorii pe care i am abordat au ales să facă declarații categorice, mai degrabă decât să pună întrebări ”“ astfel încât conversațiile noastre se încheiau înainte de a fi putut începe cum se cuvine.
Un doctor m a informat că recuperarea mea a fost una spontană, ceea ce nu era deloc un lucru neobișnuit. (De ce, oare, recuperarea spontană este atribuită doar pacienților care s au vindecat prin metode neortodoxe?) Altul mi a spus, având în vedere că boala mea era incurabilă, că eram doar în remisie și că voi recidiva, mai devreme sau mai târziu. (La acea vreme, supraviețuisem zece ani după începerea terapiei Gerson și, conform regulii medicale, o supraviețuire de cinci ani lipsită de simptome, echivalează cu vindecarea. De ce se aplică această regulă doar pacienților tratați convențional?)
Un al treilea doctor a declarat că oricum trebuia să mă fi vindecat, indiferent de această terapie ciudată. Un al patrulea a refuzat metoda Gerson, considerând o neștiințifica și a adăugat că, după extirparea tumorii inițiale, ar fi trebuit să mi se îndepărteze un număr de glande limfatice, să fac iradiere masivă și apoi să sper să mă vindec. Atunci când am sugerat că a spera să mă vindec nu era ceva prea științific, s a cam înfuriat.
Un al cincilea doctor, auzind de cazul meu de la o cunoștință comună, a zâmbit și a spus: „Ar fi putut la fel de bine să plece la Laureez”.
Am avut parte, însă, de o audiere politicoasă din partea a doi medici consultanți eminenți, care au găsit că povestea mea era interesantă ”“ și apoi au îndepărtat o ca pe o dovadă subiectivă, adică lipsită de valoare. Cazurile individuale, mi au spus ei, nu contau. Numai statisticile bazate pe o cazuistica bogată puteau fi luate în serios. În regulă, am răspuns, dar cum pot cercetătorii sau clinicile să stabilească un test corect pentru o abordare complet nouă, dacă nu înțeleg metodologia cazurilor individuale, cum este al meu? Cum putem învăța ceva nou, dacă refuzam să examinăm rezultate pozitive non convenționale?
Mai mult, am adăugat, în lipsa finanțării adecvate, este imposibil de organizat un test clinic supravegheat și de amploare, care să producă rezultate statistice semnificative. Totuși, fără aceste rezultate, nici una dintre extrem de bogatele fundații de caritate pentru cancer nu va oferi finanțarea necesară. Și astfel, cercul vicios se tot rotește. Cum îl putem rupe?
Întrebarea mea a rămas fără răspuns. Mă confruntam cu ceea ce filozoful Herbert Spencer a numit „principiul condamnării înaintea investigării”, care, a adăugat el „nu poate să nu mențină un om în ignoranța veșnică”.
După atât de multe dezamăgiri, în final m am retras și n am mai încercat să trezesc interesul doctorilor pentru ceea ce un medic de demult, inovator genial, a lăsat în urma sa, pentru că ei să continue. Uneori mă întrebam cât va mai dura până când medicii să se apropie de descoperirile lui Max Gerson, de acum jumătate de secol. Și eram, sincer, tristă.
Astăzi nu mai sunt tristă, cu toate că medicina convențională ce tratează cancerul persista încă în practicarea a ceea ce criticii săi descriu că: „taie, arde și otrăvește” și nu arata nici un interes pentru nimic din ceea ce este, în mod radical, alternativ.
Și totuși, s au schimbat multe în ultimii douăzeci de ani. Multe tipuri de Medicină Complementară și Alternativa ”“ pe scurt CAM (Complementary and Alternative Medicine) sunt cercetate pentru potențialul lor vindecător și al beneficiului de cost. De câțiva ani încoace, departamente guvernamentale, fundații de caritate, corpuri educaționale ce se ocupă de sănătate, ca și mass media au oferit sfaturi utile în legătură cu dietele sănătoase. Consensul este total: consumarea mai multor fructe, legume, cereale integrale, a mai puțină carne, alcool, grăsime, sare și zahăr ne poate proteja de boli maligne. Campania Uniunii Europene Europa împotriva Cancerului se concentrează asupra prevenirii prin dietă. Studii de amploare au fost lansate în șapte țări europene, pentru a compara dietele oamenilor și starea sănătății, pe parcursul a douăzeci de ani. Legătura dintre dietă și cancer primește, în prezent, mai multă atenție decât oricând în trecut ”“ însă numai în contextul prevenirii. Linia oficială este că dieta corectă poate proteja împotriva cancerului ”“ însă, odată ce boală malignă a apărut, alimentația nu poate crea vreo diferență.
Nu sunt singura care știe că acest lucru nu este adevărat.
Au apărut deja două studii ce arata valoarea terapiei Gerson în tratarea pacienților bolnavi de cancer. Primul a fost cercetarea chirurgului oncolog Dr. Peter Lechner, de la Spitalul District din Graz, Austria, care a publicat rezultatele unui test clinic făcut timp de șase ani, cu o versiune foarte diluată a programului Gerson, pe șaizeci de pacienți suferind de mai multe tipuri de cancer, mulți dintre ei cu metastaze la ficat.
Până și acel program slab, urmat de pacienți chiar la casele lor, sub supraveghere medicală, a adus rezultate neașteptate. Pacienții au trăit mai mult, s au simțit mai bine, au avut nevoie de mai puține medicamente, erau mai optimiști și sufereau mai puțin de pe urma oricăror efecte secundare în urma tratamentelor convenționale. În lucrarea sa, publicată într un ziar medical german, Dr. Lechner indica nevoia unui studiu de lungă durată, care să implice un număr mai mare de pacienți.
Al doilea studiu a fost un raport din partea micii Organizații de Cercetare Gerson din California, despre ratele de supraviețuire pe timp de cinci ani ale pacienților suferind de melanom și tratați prin terapia Gerson, comparându-le cu rezultatele echivalente, obținute prin tratamente convenționale. Diferențele sunt impresionante. Între 1975 și 1990, sută la sută din pacienții cu melanom în stadiul I și II, tratați cu terapia Gerson, au obținut supraviețuirea critică de cinci ani, spre deosebire de șaptezeci și nouă la sută dintre pacienții tratați convențional. Pentru stadiile IIIA și IIIB, cu metastaze regionale, grupul Gerson a obținut șaptezeci la sută, iar grupul „clasic” doar patruzeci și unu la sută. Și, chiar mai dramatic, în cel mai grav stadiu, grupul IVA cu metastaze vaste, pacienții Gerson au obținut o rată de supraviețuire de cinci ani de treizeci și nouă la sută, în timp ce pacienții non Gerson au dobândit doar șase la sută.
Vor fi necesare mult mai multe studii și de mai mare amploare, pentru a face dreptate deplină potențialului remarcabil al acestui mod de vindecare. Dar se va întâmpla și asta. La urma urmei, se spune că nimic nu este mai puternic decât o idee a cărei timp a sosit.
Una dintre marile probleme legate de programul Gerson sunt banii. Având în vedere că terapia nu este acceptată de comunitatea medicală, sau de companiile de asigurări private, pacienții aspiranți trebuie să se finanțeze singuri. Și aceasta poate crea mari probleme. Însă, până și acest lucru nu este insurmontabil. Nu e obligatoriu să mergeți la spitalul Gerson din Mexic, așa cum am făcut eu, cu toate că acest lucru reprezintă un avantaj. Mulți pacienți au urmat terapia acasă și s au recuperat, atât în Marea Britanie, cât și în Ungaria, unde am prezentat terapia acum doisprezece ani. La acea vreme ”“ și într un grad mai mic astăzi ”“ condițiile din Ungaria erau cu mult în urma celor din Occident; se apropiau mai mult de condițiile unei țări din lumea a treia, decât de restul Europei. Și totuși, cei care au fost hotărâți să urmeze terapia, au făcut o și au avut succes, iar fiecare recuperare mă încântă, deoarece am considerat din totdeauna că abilitatea de a deveni iar sănătos, după o boală care te a amenințat cu moartea, n ar trebuie să fie o chestiune de bani.
În Epilog voi descrie mai detaliat modalitatea de a urma terapia acasă, iar pentru cei care nu sunt bolnavi, dar doresc să și îmbunătățească și să și mențină sănătatea, voi explica acele aspecte ale stilului de viață Gerson care îi va ajuta să facă acest lucru.
Însă, mai întâi, vă rog să mi citiți povestea.

Sursa: Editura for you

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.