Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Anemia – remedii naturale – Sorin Nicola

 • Majoritatea celulelor din sânge sunt celule roșii (globule roșii). Ele mai sunt numite eritrocite. Acestea sunt celule de formă discoidală, ce conțin hemoglobina. Sediul producerii  celulelor roșii (eritropoieza) este măduva osoasă roșie, iar sediul distrugerii lor (hemoliza) este splina, dar și ficatul, ganglionii limfatici etc. Numărul lor rămâne constant în sânge datorită echilibrului existent între eritropoieză și hemoliză. Procentajul de globule roșii din sânge este numit hematocrit. Un mm3 de sânge conține 4,5 milioane de hematii, la femeie, 5 milioane la bărbat și 5,5- 6 milioane la copilul mic. Rata de formare a globulelor roșii scade cu vârsta, lucru constatat prin frecvența anemiei la oamenii mai în vârstă.

 

168834718

 • Funcția principală a globulelor roșii este aceea de a duce oxigenul din plămâni la țesuturi. Oxigenul trece prin membrana pulmonară în sânge, unde pătrunde prin membrana celulară și se combină cu hemoglobina din celulele roșii. Când globulele roșii ajung la capilarele unui țesut, hemoglobina eliberează oxigenul, care trece prin capilară în țesut. – Hemoglobina este o moleculă proteinică complexă care transportă oxigenul în sânge. Astfel, când nivelul de hemoglobină scade sau când numărul globulelor roșii ajunge sub limita normală, cantitatea de oxigen care ajunge la țesuturi se reduce. – Hemoglobina conține până la 70% din fierul găsit în corpul omenesc; 30% se găsește în ficat, splină și măduva și,”în mici cantități, în orice celulă a corpului. Mai multe substanțe inclusiv fierul, cuprul, cobaltul, nichelul, acidul folic și vitaminele B6 și B12 sunt necesare pentru formarea hemoglobinei.

Simptomele de anemie acută pot include amețeli, slăbiciune și adinamie, oboseală, tulburări de vedere, respirație îngreunată la efort, paloare intensă, durere sau amorțire a limbii, senzații anormale cum ar fi cea de arsură sau înțepătură, sensibilitate la frig, leziuni la colțurile gurii, poftă pentru substanțe neobișnuite cum ar fi amidon, argilă, greață, hipotensiune și lipotimie (pierderea cunoștinței).

În anemia cronică, pe primul plan se situează paloarea pielii și a mucoaselor, vizibilă mai ales la palme, buze, unghii și mucoasa bucală; tulburări nervoase, tulburări de memorie, dureri de cap, tendință la lipotimie, palpitații, dispnee, absența poftei de mâncare, tulburări menstruale (la femei). Toate aceste simptome se datorează incapacității sângelui de a duce cantități suficiente de oxigen la țesuturi. Mai multe tipuri de anemie Anemia poate să apară din multe motive.

 • Există mai multe tipuri de anemie.Cea mai întâlnită formă este anemia feriprivă (bazată pe o deficiență a fierului). Anemia feriprivă poate fi declanșată mai rar datorită lipsei de fier în alimentație, dar mai ales datorită unei asimilări gastrointestinale inadecvate și insuficiente și mai ales, a pierderilor de sânge (ciclurile menstruale abundente, hemoragii interne cauzate de ulcer sau de cancer, hemoroizi care sângerează des etc.), în caz de sarcină sau în perioadele de creștere rapidă.

 

 • Laptele și alte produse lactate, ouăle, ceaiul (negru și verde), cafeaua, pâinea albă, aditivi alimentari, îndulcitori artificiali, duc la o scădere a absorbției de fier și trebuie evitate.
 • Mulți nu știu că vegetarienii au cantități de fier ce depășesc recomandările. Tubul digestiv al vegetarienilor se poate adapta, crescând absorbția fierului și a celorlalte minerale din surse vegetale. Există teama că în vegetale există inhibitori ai absorbției fierului, dar vegetalele conțin substanțe care favorizează absorbția fierului ca vitamina C și acidul citric, care se găsesc în fructe și vegetale. Pe de altă parte, există dovezi că o scădere a rezervelor de fier din organism se asociază cu un risc mai mic al aterosclerozei coronariene și al bolii canceroase. In felul acesta, nivelul mai scăzut de feritină la vegetarieni reprezintă un avantaj. Fibrele vegetale nu constituie dușmanul absorbției fierului așa cum pretind atât de mulți cercetători. In studiul , „China” (cel mai amplu studiu cu privire la dietă, stil de viață și boală) s-a descoperit chiar efectul opus. Un bun indicator pentru cât de mult fier există în organism, hemoglobina, în realitate a crescut atunci când a crescut aportul de fibre alimentare. Alimentele bogate în fibră, ca grâul, porumbul, orezul nedecorticat sunt de asemenea bogate în fier, 1 ceea ce înseamnă: cu cât este mai mare aportul de fibre, cu atât este mai mare și aportul de fier.

 

 • Anumiți compuși ai fierului indicați ca suplimente în terapia clasică a anemiei s-au dovedit a avea efecte toxice, fiind în primul rând mari distrugători de vitamine și ai ficatului. De aceea, este mult mai recomandabil să apelăm la alimentele nerafinate care sunt foarte bogate în fier, iar acest tip de fier, nu este niciodată toxic.

Odihna duce la o scădere a necesarului de oxigen și reduce stresul asupra inimii și plămânilor. Se recomandă odihna în timpul zilei (puțin somn) și somn suficient în timpul nopții. Odihna fară pernă sub cap ajută la creșterea circulației sângelui și a oxigenului către creier și poate ajuta la ușurarea amețelii. –

Exercițiul fizic stimulează măduva osoasă să producă celule sanguine și ajută la absorbția fierului din intestin. Exercițiul viguros duce la o creștere a producției de globule roșii. Cauza cea mai comună a anemiei ușoare este probabil, simpla lipsă de mișcare, iar o persoană care are anemie din această pricină va continua să aibă anemie chiar dacă este tratată cu toate substanțele cunoscute ca fiind necesare pentru formarea globulelor roșii, inclusiv fierul! (Phylis Anstin, Agata Trash. Calvin Trash – Remedii naturale). Formați-vă deci un program de exerciții fizice, începând blând, fără să exagerați. Treptat, măriți perioada, apoi intensitatea exercițiilor fizice.

 

 • Datorită unei circulații sanguine deficitare extremitățile bolnavilor anemici trebuie bine îmbrăcate. Este nevoie de îmbrăcăminte călduroasă și o temperatură confortabilă în camera de dormit.

 

 • Expunerea la soare (nu cel torid) are efecte vitalizante asupra întregului organism și este recomandată anemicilor.

O altă formă de anemie este cea hemolitică – cuprinde diverse stări patologice în care distrugerea celulelor roșii depășește capacitatea de regenerare a măduvei osoase. Este cunoscut că durata medie de viață a unei hematii (în mod normal) este de 120 de zile, dar în cazul acestei forme de anemie, o hematie poate trăi sub 20 de zile!

 

 

 

Anemii generate de tulburări de asimilare sau deficit al vitaminei B12. Lipsa vitaminei B12 (anemia megaloblastică) tulbură eritropoieza (procesul de formare a globulelor roșii) și, în general, toate țesuturile organismului. Deficiența vitaminei Bi2 este o tulburare foarte rară, iar majoritatea covârșitoare a cazurilor apare la nevegetarieni.

 • Cauze ale insuficienței de vitamina B12 sunt: cantități reduse de acid clorhidric în stomac, ileon îndepărtat sau bolnav, competiție pentru vitamina B12 din partea microorganismelor sau a paraziților intestinali și prezența substanțelor toxice în organism. Vitamina B12 este produsă în mod natural în organism în dinți, gingii, amigdale, limbă, faringe, conjunctiva ochilor, esofag și partea superioară a stomacului. Anemia pernicoasă este provocată de lipsa factorului intrinsec, substanță necesară absorbției vitaminei B12. Grupa sanguină A este cea mai expusă riscului. Pe măsură ce îmbătrâniți, vă puteți pierde abilitatea de a absorbi vitamina B12 din alimente. Această condiție, numită gastrită atrofică, înseamnă că stomacul secretă progresiv din ce în ce mai puțin acid clorhidric, pepsină și factor intrinsec gastric – o proteină necesară pentru a absorbi vitamina B12 din hrană – față de vremea tinereții. Gastrita atrofică este uimitor de răspândită. De vreme ce organismului îi ia mult timp să epuizeze rezervele de B12, simptomele de deficiență pot apărea după ani de zile. Sistemul nervos începe să reacționeze când apare deficitul de B12. Treptat,: lipsindu-i necesarul de B12, stratul exterior al fibrelor nervoase se deteriorează dând naștere unor anomalii neurologice printre care se numără lipsa echilibrului, slăbiciunea musculară, incontinența, tulburările de dispoziție, demența și psihoza. {Jean Carper – Cum să-ți păstrezi sănătatea creierului). Pentru a evita astfel de situații, luați un supliment de vitamina B12 din când în când și faceți câte o cură cu polen, pentru că este o sursă sigură de B12.

 

 • Simptomele obișnuite ale deficitului de vitamină B12 sunt: paloare, oboseală, astenie, inflamația mucoasei limbii, tulburări nervoase, iar în stadii mai avansate, paralizii, tulburări de echilibru, tulburări de memorie și demență. _ unele medicamente (ex. antibioticele) pot tulbura absorbția vitaminei B12.

 

 • Cercetările au arătat în mod convingător că plantele crescute pe pământ sănătos, cu o concentrație bună de vitamina B12 vor absorbi fără dificultate acest nutrient. Totuși, plantele crescute pe soluri „devitalizate” (soluri ne-organice) s-ar putea fie deficitare în ce privește vitamina B12. În SUA, majoritatea culturilor agricole există pe soluri relativ lipsite decimate în urma multor ani de utilizare a îngrășămintelor nenaturale, a pesticidelor și erbicidelor. Așa că, plantele crescute pe aceste feluri de sol și vândute în supermarket-uri duc lipsă de vitamina B12. Pe lângă aceasta, noi trăim într-o lume atât de sterilizată, încât rareori ajungem în contact direct cu microorganismele născute în sol, producătoare de B12. Se recomandă ca vegetalele și rădăcinoasele să nu fie spălate excesiv și nici coaja de pe ele să nu fie curățată, ci doar spălate cu o perie. Se estimează că noi depozităm vitamina B12 pe timp de peste 3 ani. Dacă descoperiți că aveți un nivel mic în sânge de vitamina Bl2, puteți să luați un mic supliment al acestei vitamine (1-2 tablete de 50 micrograme pe săptămână, bine mestecate în gură; dacă nu găsiți tablete, puteți să luați un sirop). Pentru evitarea oricărui risc, pentru femeile gravide care nu folosesc produsele de origine animală (alimentație vegan) este recomandat să ia un supliment de 3 micrograme vitamină B12 zilnic (inclusiv în perioada alăptării). “

 

  • Nu toți cercetătorii sunt de acord în ce privește prezența vitaminei B12 în alimente. Unii cred că vitamina aceasta este doar de bacterii, alții că există doar în produsele de origine animală, iar alții că există și în anumite produse vegetale. – Surse alimentare vegetale de vitamina B12 raportate includ: polenul, drojdia de bere, diverse alge (spirulină, varec, etc.), germeni de grâu, soia, măsline, fructe, roșii, varză, țelină, lucerna, praz, sfeclă roșie.

 

 

 

Anemii aplastice – generate de incapacitatea măduvei osoase de a produce celule roșii (dar și celule albe și trombocite) suficiente și normale, datorită unor boli neoplazice (leucemie), unor boli ce acționează inhibitor asupra măduvei (insuficiență renală cronică, infecții cronice, mixedem) sau unor substanțe chimice (anumite medicamente cum sunt antibioticele, citostaticele, sulfamidele, Cloramfenicolul, Fenilbutazona, antitiroidienele de sinteză), radiațiile ionizante. Recomandări de tratament:

 • Este absolut esențial ca anemia să fie diagnosticată corect, prin analize de laborator făcute de un specialist, înainte de a ne lansa în vreun tratament. La baza anemiei, poate exista o cauză care amenință viața bolnavului.

 

 • Alimentația este principalul element în tratamentul împotriva majorității formelor de anemie (mai ales cea feriprivă) Trebuie să fie bogată în alimente neprocesate și nerafinate, cât mai aproape posibil de starea lor naturală. în funcție de sezon și posibilități, căutați să consumați unele din următoarele sucuri de fructe, legume și verdețuri (sunt cele mai eficiente)

 

 1. Cura cu suc de urzică se recomandă în mod special în anemie, atât în cea feriprivă (urzica este bogată în fier și favorizează asimilarea acestui oligoelement), cât și în formele auto-imune sau în cele în care apar modificări morfologice ale hematiilor. Urzica stimulează hematopoieza, activând procesele fiziologice de formare a globulelor roșii, albe și a trombocitelor (C. Părvu – Universul plantelor). Este bogată în clorofilă, xantofile, fier și vitamina C.

 

Anemia răspunde foarte bine la cura cu orz verde. Orzul verde conține de peste 11 ori mai mult fier decât în țelină, peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale. Sucul de orz verde este foarte bogat în clorofilă – „sângele verde” al plantelor – compoziția chimică a acesteia se aseamănă mult cu cea a sângelui uman.

Stimularea hematopoiezei (sinteza de elemente figurate sanguine) se poate realiza și prin consumul constant de suc sfeclă roșie, capabil să îmbunătățească vizibil calitatea țesutului medular hematoformator. Sucul de sfeclă se bea în combinație cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), în proporția: o parte suc de sfeclă (50 ml), 2 sau 3 părți suc de morcov (150 ml sau 200 ml). Se poate adăuga puțin suc de lămâie pentru corectarea gustului mai grețos al sfeclei roșii. Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera sucul de sfeclă roșie drept unul din cele mai puternice remedii în marea cancerului și a leucemiei.

Consumul de suc de morcov sporește numărul de globule roșii și hemoglobină și întărește imunitatea naturală . (conține mult beta-caroten).

Strugurii roșii si negrii conțin substanțe antianemice în cantități importante, în plus, vitaminele din complexul B ajută la fixarea fierului. Strugurii sunt o mină de substanțe minerale și vitamine

Spanacul este bogat în săruri minerale, în arginină, lysină, protide și vitamine, fiind deosebit de util ca urianemic. Consumați-l în salate și sub formă de suc (se poate combina cu pătrunjelul sau urzica)

Perele, pe lângă faptul că sunt destul de bogate în fier, stimulează hematopoieza ( procesul de formare a globulelor roșii) Le puteți consuma sub formă de suc, nectar sau ca atare

 • Pătrunjelul conține mai mult fier decât spanacul și mai multă vitamina C decât portocalele. Fiind bogat în fier și vitamina C, necesară asimilării fierului, cât și în alte minerale, pătrunjelul combate drastic anemia și mineralizează organismul.
 • Păpădia are și un conținut ridicat de minerale, care ajută în tratarea anemiei. Păpădia conține cu 50% mai mult fier decât o cantitate similară de spanac

Fructul Cătinei reprezintă o întreagă farmacie, fiind un tonifiant general pentru organism. Este recomandat în avitaminoze și anemii. Cei care au privilegiul să consume sucul proaspăt al acestui fruct, pot bea 1-2 pahare pe zi (se pune în pahar % suc cătină și restul se completează cu apă de izvor). Dacă nu găsiți fructul proaspăt, puteți măcar folosi pulberea de cătină, câte o linguriță rasă de 3-4 ori pe zi, în cure de câte o lună. Alte recomandări dietetice:

Apa de tărâțe și plante este utilă în cazul anemiilor și a bolilor nervoase, fiind bogată în vitaminek complexului B. într-un litru de apă se pun 4 linguri de tărâțe, 2 linguri pulbere măceșe și 2 linguri pulbere cătina, lăsându-se la macerat de seara până dimineața, când se strecoară. Se consumă la discreție, în locul apei.

Racz și colaboratorii au preparat din fructele de Coacăz negru medicamentul Rubifer, recomandat în toate cazurile de deficit de fier. (Constantin Părvu – Universul plantelor). Coacăzele negre conțin și o cantitate însemnată de vitamina C, ce facilitează absorbția fierului în organism. Consumați-le proaspete în salatele de fructe, sub formă de suc sau deshidratate în perioada de iarnă.

 • Vitamina C favorizează absorbția fierului în intestin. Surse: măceșe, pătrunjel, kiwi, coacăze negre, lobodă, ardei, urzici, broccoli, conopidă, varză, portocale, lămâi, grape-fruit, spanac, ridichii, varză, roșii, mazăre, fragi, etc. Nu uitați că vitamina C se pierde prin fierbere.

 

Surse bune de fier: drojdie de bere, grâu încolțit, soia, susan, polen, lăptișor de matcă, fasole albă, linte, floarea- soarelui, semințe de dovleac, năut, ovăz, mei, grâu, migdale, spanac, urzică, păpădie (inclusiv rădăcina), curmale, smochine, pere etc.

 • Caisele, piersicile și prunele, uscate sau proaspete, stafidele, strugurii proaspeți și merele (uscate sau proaspete), bananele, spanacul, lăptuca, roșiile, broccoli conțin factori care favorizează regenerarea hemoglobinei. Pentru a transforma fierul din organism în hemoglobină este nevoie și de cupru. Printre bunele surse alimentare se numără: grâul, fasolea, nucile, semințele, prunele uscate.
 • Drojdia de bere este foarte bogată în fier și în vitaminele din complexul B (unele surse vorbesc și de prezența vitaminei B12) și ajută la asimilarea corectă a mineralelor. Consumați timp de 20 de zile în fiecare lună, câte 2-3 linguri de fulgi nutriționali de drojdie pe zi. – Cura cu germeni de grâu – se consumă zilnic 3-4 linguri de germeni (în salatele de crudități sau alte preparate). Majoritatea germenilor au un conținut foarte mare de minerale (calciu, magneziu, germaniu, fier, seleniu, crom, zinc, mangan și multe altele) și vitamine. Mineralele din germeni sunt chelate, ceea ce înseamnă că se află într-o formă foarte ușor digerabilă și, deci, mai ușor de absorbit de către organismul uman. Din germenii de grâu puteți prepara un lapte vegetal gustos. Puneți în blender o cană de apă caldă, 3 linguri de grâu germinat, 1 lingură de miere, 1 banană (facultativ) și mixați bine 2 minute.
 • Soia este un aliment foarte bogat în fier. Mai mult, anumite studii au demonstrat că absorbția de fier din soia este mai mare ca cea din spanac. Puteți folosi laptele de soia (care este ușor de preparat acasă).

Cura cu spirulină – se folosesc de 2 ori pe zi câte 4-5 capsule, vreme de 21 de zile. Valorile de necontestat ale acestui produs se traduc prin creșterea valorilor hemoglobinei, numărului de eritrocite, reechilibrarea distoniilor neurovegetative, suprasolicitării nervoase, efortului intelectual susținut.

  • Pulbere de semințe de Schinduf– se consumă 1 linguriță de pulbere de 4-5 ori pe zi. Semințele de Schinduf au un efect anabolizant puternic (ajută la creșterea forței și a masei musculare), stimulează procesele de regenerare din organism, sunt un puternic stimulent neuromuscular, măresc capacitatea de efort, reglează asimilația nutrienților și pot fi folosite în subponderalitate, deficiențe de asimilație, diferite forme de anemie, atrofie musculară. ! convalescență, anorexie.

  Polenul este o sursă vegetală pură de vitamina B12 (Dr. bioch. Cristina Mateescu – Apiterapia). De asemenea, i păstura. Pentru vegetarieni, cât și pentru persoanele care au gastrită atrofică sau carențe ale vitaminei B12 este indicat să consume polen, făcând 3-4 cure pe an, de câte 30 de zile. Se administrează 1 linguriță, de 2 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă. în cazul în care nu știți dacă sunteți sau nu alergic la polen, pentru început consumați 1- 2 grăuncioare de polen, apoi măriți doza treptat până ajungeți la cea recomandată. Puteți asocia polenului și lăptișorul de matcă ce exercită o importantă acțiune eritropoietică (de formare a elementelor figurate ale sângelui). Acțiune asemănătoare are și mierea de brad.

 

FITOTERAPIE

  • Ceai din țintaură și Coada-șoricelului- Amestecați plantele în cantități egale și luați 2 lingurițe din acest amestec și puneți-l într-un vas cu 500 ml apă clocotită. Lăsați-l 10 minute apoi strecurați și adăugați 2 linguri tinctură de Angelică. Beți tot ceaiul pe parcursul zilei, cu înghițituri rare. îl puteți îndulci cu miere. Țintaura este recomandată pentru stimularea poftei de mâncare (la simplu contact cu mucoasa bucală se declanșează imediat creșterea secreției gastrice și a motilității stomacului); în plus, ajută la regenerarea sângelui. Coada-șoricelului acționează asupra măduvei osoase, stimulând reînnoirea sângelui, folosirea ei fiind recomandată în afecțiuni ale măduvei osoase, leucemii, boli ale sângelui. Angelica este bogată în vitamina B12 și acic folic, îmbunătățind totodată și circulația sanguină.

  – Pulbere din rădăcină de Gențiană (Gentiana asclepiadea) – 1 linguriță rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Gențiana stimulează asimilația nutrienților fiind utilă în sindraome de malabsorbsorbție, anemie feriprivă, hipocalcemii și hipomagnezii.

Fricțiunile cu mânușa rece stimulează producția de celule sanguine (roșii și albe) și mărește numărul de anticorpi. Acest procedeu are și efecte stimulatorii asupra circulației și este un tonic vaso-motor. Pacientul trebuie să fie încălzit înainte de aplicarea acestui procedeu (mai ales picioarele). Pentru a face o fricție cu o compresă de tip mânușă rece, stoarceți o mânușă sau o țesătură din prosop după ce o înmuiați în apă rece. Apa rece poate fi în jur de 15 grade C pentru început, scăzând până aproape de 4-5 grade după câteva aplicații. Frecați tot corpul, fiecare parte a sa pe rând, scurt, câte 8 secunde. Ștergeți repede și treceți mai departe la zona următoare. Nu expuneți decât zona pe care o fricționați, pentru a evita răcirea.

 • Masajul poate fi foarte folositor în cazurile de anemie. Doctorii Agatha și Calvin Trash raportează un anumit caz, când „înainte de masaj erau 4,5 milioane globule roșii pe mm3, și 6,4 milioane după” (Remedii naturale). Pentru masaj, puteți folosi uleiul de măsline. Într-un mod special, se insistă asupra masajului regiunii coloanei vertebrale.

extras din cartea “Sănătate și vindecare – folosind stilul de viață edenic și remediile naturale” vol.II de Sorin Nicola.

15 comments to Anemia – remedii naturale – Sorin Nicola

 • Dr.Lucian Marin

  Multumesc pt cuvintele frumoase. Nu o sa renunt !

  • Marilena Ifrim

   Buna ziua,
   Sunt vegana si am intrat intr-o anemie puternica. Mama a murit acum cateva luni si a fost un soc. De atunci am tot luat-o la vale. As avea mare nevoie de o indrumare, cam ce ar trebui acum sa mananc, dar concret pe zile daca se poate, desi in general stiu, plus suplimente. Un telefon sa va spun mai multe? SAu vi-l las eu pe al meu 0745145559. Cu banii stau prost, offff, chiar sunt debusolata si capie de ameteala. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o dieta specifica pe zi in caz de anemie acuta. Multumesc mult Marilena iFrim O seara buna

 • ana

  Domnule Doctor,va rog sa-mi spuneti ce tratament pot urma pt gastrita atrofica cu displazie si helicobacter pozitiv.

  • Nei men kjære vene? Da mÃ¥ vi fÃ¥ deg pÃ¥ banen igjen. NÃ¥r jeg leser det som dine bloggvenner har foreslÃ¥tt sÃ¥ er det mange god rÃ¥d der. Kanskje god norsk frukt hjelper for foleeørjlksen din. Hardanger bugner over av det nÃ¥. Skal jeg sende deg noen epler?En klem til trøst fÃ¥r du her og nÃ¥d.Klem, klem, klem

 • Elena

  Minunat D-le Dr. Absolut minunat tot ce ne transmiteti! acum, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra; cum se poate depista candidoza in tale modo fara a apela la un medic?!
  Am citit undeva nu mai stiu unde, ca se lasa un pahar cu apa seara pe noptiera iar dimineata imediat la trezire se lasa saliva peste apa din pahar.M-ati putea sfatui in acest caz?
  Va multumesc

 • Rodica Ciobanu

  Felicitari inca o data pentru informatiile foarte utile pe care le prezentati pe acest site! Fara sa exagerez, este cel mai interesant site pe care l-am accesat fiindca raspunde multor probleme cu care ne confruntam. Referitor la anemie, fiica mea are fier in limite normale, dar in zona de jos si sideremia sub limita de jos. Are o alimentatie cu putina proteina animala, predominant vegana. Consuma piureuri de fructe aproape zilnic dar are un program foarte incarcat datorita facultatii pe care o urmeaza. Consuma soia, tofu si lapte de soia in cantitati normale, aproape zilnic. Imi puteti da cateva sugestii referitoare la alimentatie in acest caz? Va multumesc anticipat.

 • web

  I think this is one of the more sizeable data personally. And i am content learning ones article. Nonetheless would like to thoughts on a few common things, The web page flavour is best, the content articles will be outstanding : N. Fantastic job, all the best

 • Lara

  Fiica mea,17 ani,are fierul 4 ,valoarea ar trebuia sa fie 5″este palida,obosește repede si amețește uneori cand se ridica brusc. Am luat fier ,sunt debusolata ,unii medici spun 2 luni continuu,alții doar 10 zile pe luna timp de doua luni. Nu se simte bine,va rog sa ma ajutati cu un sfat,ce as putea sa fac,sau unde sa ma duc? Analizele sunt făcute ,nu stiu ce anume ar trebui sa va spun din analize. Am mare nevoie de ajutor! Va multumesc din suflet!

 • D-le doctor’ si eu as avea nevoie de parerea dvs. in luna decembrie am descoperit ca am deficit de fier 4,4 intervalele fiind de 11-29′ am luat 2luni sorbifer si acid folic mi-am refacut analizele si acrescut la 7′ acum iau incontinuarea tratamentul.dupa parera dvs e ok faptul ca a crescut doar atat, si ce ar trebui sa fac sa se regleze mai repede’ pt ca am 29 de ani si as dori sa fac un copil.multumesc!

  •   June 24, 2012Nice post, I do think it is too easy as a Christian to think we have to wait for God to give us the go-ahead. Your cosiorpman to the parent is good, helps bring clarity. Thanks

 • Eu am lipsa de fier dar nu am anemie. Este o chestie ciudata, eu am zis doctorilor ca este de la stres dar ei spun ca nu este posibil. Adevarat sau fals?

  Multumesc.

 • RISSDORFER IULIANA

  Fiica mea are anemie mare .Rezultatele analizelor din martie 2015 de la GRAL sunt urmatoarele:
  RBC- 4.056,HGB-9.493 ,HCT -32.09,MCV-79.10,MCH-23.40,MCHC-29.58,MPV-6.511.
  In mai2015 a facut din nou analizele la un laborator SYNEVO si surpriza a fost si mai mare:Nr eritrocite -3,79,Hb -8,4 ,Hematocrit-29,VEM-76.5,HEM -22.2,Concentratie medie a Hb -29,Largimea distributiei eritrocitare -17,4Sideremia -13 Anul trecut sideremia a fost – 22.
  A facut rectoscopia si endoscopia care sunt bune .De asemeni la controlul ginecologic nu au fost probleme.Urmeaza sa faca si colonoscopia desi nu a avut niciodata singerari in scaun .
  Ea face tratament antiepileptic de cind era mica ,care a variat ca si medicamente si cantitate functie de situatie si varsta .Acum are 37 ani.Nu stim ce sa facem ,incotro sa ne indreptam .Va rog spuneti-mi parerea d-voastra.Multumim anticipat .
  Cu deosebita consideratie Iuliana Rissdorfer

 • vasilache nicoleta

  buna ziua!va rog dati-mi un sfat:gemenii mei de 1an si 10luni au mostenit de la tatal.lor o betatalasemie minor..unul are 9,8 dar al 2-lea nascut 7,4 hb…am tot avut 4episoade de laringite repetate la 2-3luni urmate de rotavirus si enterocolita …dar si o bronsiolita pe la 1an…in prezent doar ce ne-am externat…inca tusesc …am ajuns si la hematolog di luam acid folic pe viata 10zile…insa nu stiu cum sa fac sa le creasca valoarea sideremiei care a ajuns la 2la cel cu hb.7,4…si 19celalalt…ma ingrijorez caci nu vreau sa ajunga la transfuzii…din alimentatie ar fi treb.sa ia caci le dau:brocoli,spanac,sfecla tosie…patrunjel…vita…chiar mananca orice…dar poate o tinctura ceva picaturi de coacaze negru…sa ajute?multumesc anticipat!

 • ana maria

  buna,,acum citeam toate remediile pt ami creste globulele din corp.De trei sdaptamanii imi tot repet analizele si nu imi sunt bune,,valorile sunt mici.Am facut tratament cu chimioterapie si de la ultima doza nu imi mai revin deloc ,am incercat multe dar nimic consum zilnic sucuri narurale facute de mine acasa (sfecla rosii ,morcov ,mar ,kiwi,lamaie etc..)dar nici un rezultat .sunt la capatul puterilor va rog sa-mi dati un sfat.medicul imi tot spune sa am rabdare dar nu mai pot.

  • Zoals een goede lezer zou hebben opgemerkt heb ik het niet over solliciteren met een LinkedIn profiel maar over een CAPTCHA. Dus deze reuemal-citing is volstrekt niet to-the-point. Wat natuurlijk ook geldt voor het vermelden van het bijzonder slechte onderzoek van Expand online. En de laatste zin is wel bijzonder dom. Maar hopelijk zal dit na herlezing ook voor jezelf duidelijk zijn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.