Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Aspectul pielii și dieta

Articol tradus de pe site-ul http://www.bewellbuzz.com/general/raw-food-and-skin-health/

Cel mai mare organ al corpului, care este pielea, este destinat în primul rând să acționeze ca un înveliș de protecție pentru alte organe corporale. Pielea reglementează temperatura internă a corpului. Pielea este, de asemenea, principalul indicator al bunăstării sau sănătății unei persoane. Cele mai multe dintre noi in aceste zile cheltuim o sumă considerabilă de bani doar pentru a face pielea noastră să arate grozav. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că puteți obține o piele cu aspect deosebit cu mai puțini bani.
Secretul? Dieta Crudivoră. (engleză – Raw Food Diet). Sănătatea pielii noastre depinde foarte mult de starea de sănătate a mediului intern și al organelor. Atunci când organismul este nesănătos și are toxine, aceste condiții se manifesta pe plan extern. Acestea ar putea include piele uscată, mirosul corpului, pentru a numi doar câteva. Încălzirea alimentelor mai mult de 105 grade Celsius distruge enzimele, precum și 50% din proteine si 70-90% din vitamine și minerale. Dacă alegi o dietă cu alimente proaspete, va oferi pielii dvs. toate vitaminele esențiale , nutrienți, aminoacizi. Alimentele crude au un nivel mult mai ridicat de umiditate decât cel a alimentelor gătite sau prelucrate. Și odată ce corpul tău are vitamine și substanțe nutritive corespunzătoare de care are nevoie, va deveni sănătos.

După cum am menționat anterior, pielea este principalul indicator al stării dumneavoastră de sănătate.
Așa cum se spune, “cel mai bun mod de a avea o piele sănătoasă si strălucitoare căutarea , trebuie să porniți invers “. Trebuie să aveți o dietă sănătoasă. Dacă sunteți un pasionat băutor de cafea, ar fi mai bine să începeți reducerea consumul de cafea deoarece deshidratează corpul. Și deficitul de apă este o modalitate de a avea pielea uscată, care duce la riduri.
Consumând apa pură, sucuri de fructe în stare proaspătă hidratăm organismul. Și înlocuind băuturile carbogazoase, cafea, pielea ta va deveni mai strălucitoare și va întineri.


Consumul de alge marine, de asemenea, va ajuta să scapi de toxine din interiorul corpului, deoarece algele marine au un nivel ridicat de vitamine și minerale care beneficiază foarte mult pielea. Coenzyma Q10 este un antioxidant eficient implicat în procesul de metabolism și prezentă în fiecare celulă din organism. Nivelurile de CoQ10 din organism scad odată cu vârsta. CoQ10 distruge radicalii liberi și încetinește îmbătrânirea. Spanacul, brocoli si alunele sunt alimente bogate în CoQ10 și acid alfa-lipoic. Este un antioxidant puternic care să stimuleze puterea altor antioxidanti, precum vitamina C și E, și ajută organismul în producția de energie. Acidul alfa-lipoic poate fi găsit în spanac, drojdie de bere, broccoli, roșii și mazăre. Sulful este un mineral prezent în fiecare celulă din corpul tău. Este nevoie în producția de colagen și pentru o piele sănătoasă, părul și unghiile. Nivelurile organice de sulf din alimente sunt pierdute atunci când prelucrate, încălzite sau uscate. Sulful este cunoscut pentru a ajuta la ameliorarea unor afecțiuni ale pieli cum ar fi acneea. Alimente de sulf includ sparanghel, broccoli, semințele de cânepă, semințe de dovleac, ardei roșu, usturoi, ceapă, măcris și varza.
Siliciu este un mineral esențial pentru o piele sănătoasă, părul, unghiile și oase.
Scăderea nivelului de siliciu apare odată cu vârsta. Fructele și legumele sunt cea mai bogată sursă de siliciu, inclusiv mere, portocale, cireșe, struguri, căpșuni, sfeclă, castraveți, morcovi și legume cu frunze verzi. Fitochimicalele sunt substanțe chimice din plante care ajută organismul să apere împotriva deteriorării și se spune că au proprietăți anti-îmbătrânire . Fitochimicale pot fi găsităe în fructe de pădure, broccoli, conopida, țelina, spanac, morcovi, ardei gras. Nuci și semințe brute sunt bogate în vitamina E, care este benefică pentru piele. Seleniul păstrează pielea elastică și poate fi găsit în usturoi, ceapă. Având o dietă crudivoră vom ajuta corpul să scape de toxine.

Aspectul de tonul pielii reflectă sănătatea ta. În termeni simpli, ceea ce mâncăm este ceea ce sunt.
Creșteți cantitatea de alimente crude și sucuri proaspete în dieta dumneavoastră, și veți vedea diferența.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.