Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ce este dieta vegană crudă sau raw food (interviu cu Ligia Pop)

Interviu apărut în revista online Fab

“Pe scurt, dieta vegană crudă sau “raw food” este o dietă sau mai degrabă un stil de viață în care se consuma preponderent vegetale crude, ca atare sau în diverse amestecuri. De la apariția ei și până acum a înregistrat o evoluție spectaculoasă, la ora actuală existând numeroase cărți cu rețete extrem de complexe pentru această dieta, restaurate “raw”, o sumedenie de ustensile și mașinării de bucătărie care facilitateaza urmărea dietei vegane fără foc și o mulțime de adepți ai acestui stil de viață, printre care celebrități cum ar fi: Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore și alții.
Diferența fundamentală între dieta vegană crudă și alte diete este ca în general nu este urmată numai cu scopul de a da jos un număr de kilograme ci în primul rând pentru beneficiile extraordinare pe care ea le poate aduce sănătății. Pentru cei interesați exista o mulțime de documentare în care sunt prezentați oameni cu boli grave cum sunt cancerul sau diabetul și care s-au vindecat complet cu ajutorul dietei vegane crude.

 

Mulți când spunem “hrana vie”, ne gândim imediat la salate, morcovi și mere. Însă se consuma varietăți de nuci (toate înmuiate în prealabil), semințe germinate și crescute în vlăstari, legume rădacinoase și frunzoase, bogate în clorofila care împiedică formarea bolii în organism, uleiuri naturale presate la rece, alge marine, cacao sau carob, fructe și legume uscate, pe care ni le uscam de cu vara la sub 40C, etc.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații deosebite și gustoase și vă asigur că nu veți consuma doar salate și morcovi cruzi. În cartea mea, “Rețete Vegane Fără Foc” puteți găsi de la rețete de lapte de migdale/susan/orez la pâine din nuci și combinații diverse, pizza, pateuri, chiftele, ciuperci cu maioneză, legume marinate, deserturi extrem de simple și delicioase, torturi, înghețate și prăjituri sănătoase.
Există multe feluri de raw foodisti, însă marea majoritate nu consuma produse animale deloc. În privința mea, prefer categoria raw vegan food, poate cu anumite excepții cum ar fi produsele stupului pe care le apreciez foarte mult din punct de vedere nutrițional.”

Vedeți tot articolul pe pagina sursă http://www.fabs.ro/retete-diete/ligia-pop-dieta-vegana-cruda-raw-food/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.