Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Corina Bacalu – O transformare totală prin hrana vie!

De-a lungul existenței mele, mereu m-am luptat cu kilogramele în plus. În copilărie eram dolofană (eram mereu trasă de obrăjori) și cu timpul am crescut de-a lungul și de-a latul până prin clasa a nouă, când aveam 70 de kilograme la o înălțime de 1.65. Domnișorica fiind în devenire am pus piciorul în prag și am început să reduc porția de mâncare până când stomacul meu a devenit atât de mic că mă saturam cu două linguri de ciorbă. În paralel făceam sport acasă singură, de capul meu, și că o încununare a eforturilor, într-un an de zile am ajuns la 44 – 45 de kilograme. Fiind tânără (17 ani), corpul meu s-a adaptat repede transformărilor și am slăbit foarte frumos, fără să rămân cu vergeturi și alte semne inestetice pe corp.

În liceu am avut în medie 50 – 52 kilograme. Am rămas la această greutate o lungă perioadă de timp, până prin 2007. De atunci am început să stau din ce în ce mai mult în fața calculatorului, să devin mult mai leneșă și greoaie și prin urmare, kilogramele au început să se așeze pe coapse, fund, abdomen și mai apoi pe tot corpul.

În urmă cu doi ani eram o persoană sedentară, mâncăm haotic și prost și îmi duceam traiul de pe o zi pe alta, fără să îmi pese prea mult de ce îmi va aduce ziua de mâine.

M-am trezit că aveam 72 de kilograme (din nou) și știind că am în familie destule persoane supraponderale m-am gândit că este cazul să fac ceva. În acest ritm ajungeam cu siguranță la sută de kilograme în următorul an.

Mă înfioră totodată gândul că la 40-50 de ani nu vreau să mă lupt cu boli tip diabet, obezitate, boli cardiovasculare, etc… Nu știam pe atunci însă că toate pornesc de la o alimentație incorectă.

Fără să mă documentez prea mult, am decis să renunț la carne. Orice tip. Nu mi-a fost foarte greu căci am continuat cu peste și alte produse de origine animală o vreme.

Îmi doream mult să slăbesc, dar să o fac într-un mod cât mai sănătos pentru corpul meu. În paralel am început să merg la sala de fitness și să fac mișcare de 3 – 4 ori pe săptămână. Nu am slăbit foarte repede. Produsele de origine animală și mâncarea gătită nu permiteau corpului să se detoxifice și să înceapă să scape de kilogramele în exces. Din septembrie 2009 până în aprilie 2010 am încercat tot felul de diete de pe net și de prin reviste. Cu mult chin și efort am dat jos în medie 1 kilogram pe lună. Aveam în aprilie 2010 aproximativ 65 de kilograme. Mă simțeam mai bine, mai ușoară.

Iunie 2009 – la 72 kg

 

 

 

 

 

 Iulie 2011 – la 52,5 kg

În luna mai 2010 am găsit blogul minunat al Andreei Lăzărescu ce mi-a schimbat total modul de gândire și de abordare a unui stil de viață sănătos. Am decis să renunț complet la toate produsele de origine animală și la mâncarea gătită. Am trecut 100% pe Raw Food.

Diferența a fost enormă și am simțit-o din a doua zi: un nivel de energie mult mai ridicat decât am avut vreodată și o stare continua de fericire și bunăstare. În fiecare dimineață îmi făceam un smoothie cu spirulina, chlorella și lămâie, apoi pe la ora 11 un smothie cu fructe și frunze verzi, apoi o salată imensă la prânz, câteva migdale hidratate pe la ora 17 și 2 – 3 fructe seara. În paralel am început să consum și multă apă plată (2 – 3 l pe zi).

Cei ce nu m-au văzut vreme de trei luni, au rămas șocați de felul cum arătăm după așa o perioadă scurtă. Scăpasem de 12 kg fără să îmi dau seama, fără diete din reviste și eforturi supraomenești. Slăbitul a fost ca un bonus la starea mea de bine ce o simțeam zilnic.

Pe de altă parte prietenii și familia au început să se îngrijoreze că am slăbit prea tare.. și să nu slăbesc până dispar de tot. Dar nu a fost așa. Când am atins greutatea de 52.5 kg, corpul meu a încetat să mai dea jos kilograme. Nu mai avea ce elimina. A scăpat de toxine, de greutatea în exces și acum toată energia din alimente o puteam folosi în alte activități. Sportul a avut și el un cuvânt greu de spus în această perioadă. Deși instructorul de la sala nu își putea explica cum pun pe mine mușchi fără să consum proteine de origine animală, corpul meu a început să prindă un contur sănătos și armonios. Mi-am dezvoltat mușchii spatelui, lucru ce face talia să pară mult mai subțire. Brațele îmi sunt mai puternice, abdomenul este frumos sculptat iar picioarele sunt zvelte și subțiri, fără celulită ce îmi făcea zile amare. Sunt îndrăgostită de fitness și merg la sala zilnic sau cel puțin o dată la două zile când sunt ocupată cu alte proiecte.

De vă întrebați ce mănânc eu în fiecare zi, este simplu și complicat de explicat în același timp.

Niciodată nu îmi fac planuri, meniuri sau tabele cu nutrienții zilnici necesari pentru o dietă completă și echilibrată. Mănânc ce îmi poftește inima! Prepar ceva rapid și ușor cu ingredientele disponibile în frigider și cămara. Iar dacă nimic nu îmi face cu ochiul, dau o fugă în piață la țărani și mă las purtată de mirosuri și culori, cumpărând ceea ce simt și poftesc. Dacă la începutul vieții raw când găseam o rețetă ce conținea caju, avocado sau unt de cocos eram supărată și încurcată, acum toate aceste ingrediente și multe altele stau la baza multor mâncăruri ce le prepar.

Nu vă lăsați speriați de ingredientele noi ce le veți găsi în rețetele raw. O dată ce știți unde le găsiți de cumpărat, totul va deveni floare la ureche. Slavă cerului că avem la dispoziție internetul și multe produse sunt doar la un click distanță!

Să vă faceți o idee de mâncarea raw, vă prezint câteva fotografii cu minunățiile ce le-am preparat cu mult drag:

Aperitive/Fel principal – totul vegan și crud:

Dulciuri și deserturi raw – toate guilt-free, fără strop de zahăr, coloranți, conservați

Băuturi: Smoothie-uri, lapte din semințe de susan, ciocolată și capuccino energizant

Efectele acestui stil de viața sunt remarcabile: nivel de energie este mereu ridicat, gândirea îmi este clară, limpede și pozitivă, auzul și mirosul mi s-au intensificat iar vederea mi s-a îmbunătățit, nemaiavând nevoie de purtatul ochelarilor. Am scăpat de chisturile ovariene, de durerile cumplite la fiecare menstruație, de depresii, temeri și supărări (care veneau “la pachet” în carnea moartă ce o consumăm înainte)

O dată cu schimbarea stilului de alimentație am început să am și alte priorități în viață. Fiecare zi este acum foarte importantă pentru mine și apreciez, iubesc și respect orice ființă de pe această planetă. Sunt recunoscătoare în fiecare dimineață că mă trezesc, că trăiesc și că urmează o zi cu noi șanse și oportunități de a face ceva deosebit pentru mine și pentru cei din jurul meu. Vorbesc în gura mare și fără să mă opresc ori de câte ori am ocazia, despre importanța unui stil de viață sănătos și corect printr-o alimentație vegană crudă. Norocul îmi zâmbește des și de curând am avut șansa de a găti raw pentru 30 de persoane din cadrul unei firme. Ce urmează? Eu știu! Va urma o perioadă superbă în viața mea în care voi putea să gătesc și să arăt oamenilor ce înseamnă mâncarea raw vegan! Dacă pot comprima în câteva cuvinte importanta stilului de viață prin alimentație, acestea ar fi: Ești ceea ce mănânci!

Fii VIU – hrănește-te cu alimente vii!
http://www.corinabacalu.blogspot.com

1 comment to Corina Bacalu – O transformare totală prin hrana vie!

  • Briena

    Salut:) Impresionant si in acelasi timp foarte posibil. Doar ca eu nu am nevoie sa slabesc,poate din contra. Cum imiadaptez stilul asta a.i. sa nu ma fac cat un pai?:)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.