Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

familia Boutenko – incredibil !

Din 1994, această familie a trecut pe această dietă din motive serioase de boală. Muncind foarte mult și având la dispoziție o dietă foarte abundentă de mese copioase și lipsa totală de exercițiu fizic, au decis că nu se mai poate.. Vizitele la doctor erau lunare, iar problemele de sănătate împiedicau familia să se bucure de viață.

D-na Boutenko era la vremea aceea supraponderală, avea probleme serioase cu inima din cauza unui defect din naștere, condiție în care bătaia inimii era neregulată. Vestea îngrozitoare dată de doctori, că nu se știe dacă inima îi va mai rezista câteva luni, o făcea să se gândească cu groază la viitorul copiilor săi mici pe atunci. Nu mai vorbesc de starea ei de oboseală permanentă, momentele de depresie și nopțile nedormite.

D-nul Boutenko la rândul lui se lupta cu kilogramele, și în plus de ani de zile cu o artrită dureroasă care aproape îi făcea munca imposibilă. Copiii nici ei prea prejos, fetița de 8 ani avea astm din naștere, iar băiatul de 9 ani, diabet juvenil de gradul 1.

Partea cea mai șocantă a fost când au descoperit boala băiatului, și ulterior necesitatea administrării de insulină în viața copilului. Mama, fiind o soră medicală, știa că nu diabetul va avea efecte adverse asupra copilului, ci dozele de insulină zilnică, care vor duce la multe complicații printre care nefuncționarea și blocarea totală a rinichilor, paralizia, cât și la orbirea pacientului. Ce mama și-ar dori așa ceva pentru copilul ei?

După nopți întregi nedormite a realizat că trebuie să găsească o cale naturistă de rezolvare a tuturor problemelor. Luni de zile au făcut cercetări căutând orice material referitor la diabet juvenil. În 1994, resursele de informație în această ramură erau foarte slabe, nu că acum când sunt mii de site-uri pe internet unde poți găsii rețete de crudități și sfaturi utile.

Marea majoritatea a cărților ofereau soluții nesigure și complicate de tratare parțială, iar mama ajunsese de disperare să întrebe pe oricine avea ocazia. Până într-o bună zi când a întâlnit o femeie extraordinar de radioasă la față, cu un aspect tânăr al corpului și foarte plină de vitalitate. Femeia care arata de 35 ani, avea peste 50, a povestit că de mai mult de o decadă adoptase un regim crud, care sună ciudat pe atunci, dar se simțea că niciodată de bine.

După discuții nenumărate și teancuri de cărți citite, fam. Boutenko a pornit la greul drum de acomodare de la o viață încărcată din greu cu mâncăruri “alese” la o dietă crudă, total vie. Copiii întorcându-se de la școala au rămas uimiți găsind în mijlocul curții urmele cuptorului cu microunde, spart cu ciocanul. Frigiderul era complet golit, congelatorul era de asemenea gol, și nici urmă de înghețată lor preferată. Nu au putut găsii decât banane și portocale, așezate “strategic” pe măsuța din fața TV-ului.

Începutul a fost slab, fiindcă nu știau ce ar putea face că mâncarea lor crudă să aibă gustul similar cu cel de mâncare obișnuită. Consumau fructe, legume crude, salate de crudități pe care de abia le suportau însă pofta după mâncărurile gătite nu contenea. Cu pași mărunți, au început să facă combinații, inventând propriile lor rețete. Dacă vă amintiți, sursele de inspirație din anii ’90 erau total la stadiu de începător.

Cu timpul au realizat că ceva lipsește, deoarece băiatul care avea diabet nu se simțea tocmai perfect, dantura nu le era tocmai puternică și carii începuseră să apară, iar asta nu era normal. Aprofundând tot mai mult informațiile găsite, au descoperit că aveau nevoie de cantități mai mari de frunze verzi în dieta lor și de mai multă mișcare, element major pentru un diabetic deoarece prin mișcare, mușchii produc mai multă insulină.

Salate mai multe, se gândeau ei? Cine iubește salata? Rare sunt persoanele care consumă mai mult de 2 salate diverse pe zi și de aceea s-au gândit că trebuie să existe un fel plăcut de a le ascunde în dietă. Singura soluție era prin sucuri care combinau frunzele comestibile pline de clorofilă cu savoarea fructelor. Bănuiala lor s-a adeverit, aceste două elemente erau lipsă din puzzle și odată cu apariția sucului verde în viața lor, poftele după mâncarea gătită au dispărut complet.

La numai câteva luni în care nu au atins nimic gătit, prelucrat și ambalat, fam. Boutenko a început să numere rezultatelor. Dacă până atunci copii erau slabi la învățătură și greoi la asimilarea cunoștințelor, la scurt timp mintea lor a devenit ageră și sclipitoare. Toți profesorii au rămas profund impresionați de schimbarea lor bruscă, iar fata a fost acceptată la Universitate la vârsta de 14 ani.

Controlul medical anual a scos în evidență următoarele rezultate:

Fata care suferea de astm, putea să alerge acum mai mult de 3 km fără să tușească sau obosească, iar astmul dispăruse complet
Băiatul nu avea în corpul lui nici urmă de diabet
Tatăl era într-o perfectă condiție, fără durerile supărătoare
Mama avea o inimă de fier, cea care înainte nici nu știa dacă va mai trăi câteva luni.

Boala nu s-a mai atins de această familie din 1994, nici măcar o simplă răceală. Au avut bucuria să descopere că textura pielii devenise plină de vitalitate, ridurile se diminuaseră, iar altele nu își mai făceau apariția. Nu mai zic de firele albe care nu le mai creșteau, iar dantura devenise foarte puternică și sănătoasă. Exercițiul regulat, că plimbările zilnice prin parcuri și locuri cu multă vegetație, și traseele prin pădurea din apropiere, își câștigaseră un loc important în viața lor.

Și mai impresionant este că în anul 1998 au parcurs un traseu muntos numit “The Pacific Crest Trail”, de 4260 km, care a durat 6 luni, pornind din Mexic și până în Canada. Toți îi descurajau, spunând că nu vor supraviețui nici măcar câteva luni, deoarece greutatea traseului nu permitea unor oameni care mănâncă doar crudități să facă față. Dorind să dovedească întregii lumi că întreaga familie poate supraviețui la efort maxim, au pornit la drum cu rucsace grele pe crestele munților, și pe o dietă crudă 100%. Bineînțeles că au terminat cu brio traseul.

Mă voi opri aici, chiar dacă ar mai fi de prezentat mii de cazuri găsite pe internet, cu mențiunea că la ora actuală, familia Boutenko, de la cel mai mic până la cel mai mare, oferă cursuri de nutriție și clase practice de gătit sănătos în întreaga Americă. Cărțile publicate de această familie au fost traduse în multe limbi, ducând această veste peste tot.

articol preluat de pe pagina Ligiei Pop de aici

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.