Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

“A ști cu orice preț”- documentar tradus despre terapia GERSON în CANCER

“În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel, un veteran al filmelor Disney, BBC și IMAX, se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând neobosit continente și oceane, din New York, în San Diego și Alaska, din Japonia în Spania și apoi Mexic, motivat fiind de o declarație a Charlottei Gerson, fiica octogenară a dr. Max Gerson, privind eficacitatea terapiei tatălui ei – minimalizată sau interzisă de peste 80 de ani – în tratarea cancerului și a oricărei forme de boală cronică degenerativă, afirmație pe care realizatorul și-a propus să o verifice prin mărturii și pe baze științifice.
Filmul, care a avut premieră în Manhattan, la New York International Film Festival, este onest și convingător, fiindcă înregistrează declarațiile experților, exact așa cum au fost făcute, fără cosmetizare, declarațiile pro sau contra, documentate sau nu, relevând tot mai clar prezența unei misiuni, constând în promovarea mândră a terapiei nutriționale a cancerului, aflată încă sub semnul controversei.

Doctorii preferă să spună că, un cancer, se poate vindeca singur sau pot sugera, subtil, incompetența unor oncologi, care au pus diagnostice eronate de cancer, decât să recunoască incapacitatea lor de a vindeca această boală, prin comparație cu terapiile naturiste, reaua lor credință fiind de necontestat, în condițiile în care există, acum, sute de mărturii ale unor pacienți, care au supraviețuit vreme de zeci de ani, unor boli așa-zise terminale: cancer, scleroză în plăci ș.a.m.d., dacă am contabiliza doar cei 1.500 de pacienți vindecați la momentul dispariției lui Gerson.

Desigur că, diagnosticul de cancer, este spaima societății “civilizate”, dar când o terapie naturală, netoxică, se bucură de sprijinul unor somități de bună credință că profesorul Universității Cornell, nutriționistul Colin T. Campbell, considerat unanim ca o autoritate supremă în domeniu sau profesorul medic – și supraviețuitor Gerson, totodată – dr. Yoshihiko Hoshino, cred că este momentul de a fi analizată cu foarte mare atenție.
Mă tem că această dorință a mea este utopică, în condițiile în care, în SUA, într-un studiu al Societății Americane a Cancerului, intitulat sugestiv “Impactul economic al cancerului – 2009”, totul este contabilizat meschin, fiind urmăriți și cuantificați parametri de genul “Costuri indirecte ale morbidității – datorate reducerii productivității muncii, prin boală” sau “Costuri indirecte ale mortalității – datorate pierderii productivității muncii, prin deces prematur”, la un ritm apreciat la 1.500 de decese zilnice, în acel an.

De aceea nu mă miră deloc faptul că, o țară că Japonia, a ajuns să fie atât de implicată în această direcție și, tocmai la Fukushima, se afla clinica japoneză ce era pe cale de a dovedi, comunității medicale internaționale, că terapia Gerson este viabilă, acum mai mult ca oricând și, fiindcă nu cred în coincidențe, mă întreb, hazardat poate, dacă dezastrul de la Fukushima nu-și are pe undeva sorgintea și în această onestitate medicală, la nivel de națiune, care ne-ar fi ajutat să scăpăm mai repede de tirania Big Pharma, fiindcă oamenii de afaceri japonezi investesc în clinici Gerson, unde vând sănătate și nu hamburgeri McDonalds.

S.J. Haught
SURSA: Blogul DEZVĂLUIRI http://antiiluzii.blogspot.com

____________________________________
partea a 2-a

6 comments to “A ști cu orice preț”- documentar tradus despre terapia GERSON în CANCER

 • Minculeasa Tudorel

  ne mai trebuie vointa.

 • Viorel

  Da, asa e, ne trebuie multa vointa, tinand cont ca doar e viata noastra.

 • bogdan

  Nimeni nu spune nimic in film sau pe blogurile de mai sus despre a combina un stil de viata sanatos cu terapia clasica (fie ea chimio sau radio sau ablatia tumorii). Prea multe interese de ambele parti. Pun pariu ca gersonistii mi-ar spune ca nu e bun storcatorul de fructe de la magazin, nici cafeaua – daca nu sunt cumparate din lantul lor si nici “terapia” facuta acasa. Pretind ca nu e un secret, dar n-am gasit nici o lista de “dos” & “don’ts”, o reteta veritabila, pe zile, saptamani si luni a acestei terapii. Pentru ca oamenii de afaceri japonezi/ olandezi/spanioli/mexicani inca mai construiesc spitale pentru asta, si trebuie ca ele sa fie profitabile. Asa ca pana una-alta tatal meu o sa faca terapia clasica oncologica (gratuita, pana una-alta, ca a platit CAS o viata intreaga) si va face ce-i sta in putere sa traiasca o viata sanatoasa.

  • Doru

   Bogdan, nu fa constatari pana cand nu te informezi despre filosofia Gerson. Cafeaua poate fi de la orice firma, cu conditia sa fie bio, la fel si legumele si fructele. Si culmea terapia poate fi urmata si acasa de oricine. In cartea scrisa de Charlotte Gerson (vezi link-ul de mai jos al Danielei) chiar descrie in detaliu toata terapia si explica cum poate fi urmata acasa.
   Singura “limitare”, daca pot s-o numesc asa, este storcatorul. Acesta trebuie sa efectueze 2 operatii in 2 pasi separati: sa marunteasca fructul/leguma, si sa-l/o preseze puternic mecanic. De-o cam data am gasit doar cele 2 firme, mentionate in carte, care produc astfel de aparate. Poate apar si altele.
   Lista “dos” & “don’ts” o gasesti in cartea mentionata. Trebuie doar sa ai bunavointa sa o citesti.
   Daca iti permiti, poti merge la clinica Gerson de langa Budapesta, dar nu e obligatoriu.
   Din punctul meu de vedere, cel mai greu lucru este sa faci rost de legume bio in Romania. Si iti trebuie multe, mai ales cele folosite in sucuri. Si ai nevoie de ele pe toata durata anului, daca vrei sa te vindeci.
   Concluzie: Daca tu esti sceptic, pentru ca esti neinformat, asta nu inseamna ca cei care investesc in clinici Gerson sunt avari si setosi dupa profit.

  • Cel mai indicat este sa te conduci dupa SIMTURILE cu are ai fost inzestrat,ca si noi toti ceilalti.
   Cel ce face un astfel de Blog, nu-l face cu scopul de a face afacei. Afaceristii n-au timp de asta.
   Tu crezi ca bolnavii de cáncer au timp sa citeasca despre Bill Gate si interesul lui pentru efectul hranei sanatoase?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.