
Ingrediente:
– 4 Lg ulei de palmier (sau ulei de cocos)
– 1 avocado copt
– 1 cană de apă (sau mai puțin)
– 3-4 picături esență de vanilie
– 50 g fulgi de cocos (opțional)
– 3-4 Lg miere (dacă vrei mai dulce pune 4 Lg)
– 1/2 cană migdale sau nuci caju măcinate
– 75 g cacao pudră sau pudra de roșcove care se mai cheamă și carob(vez de ce mai sănătos carobul față de cacao, în acest articol)
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până rezultă o pastă mai grosuță, nu foarte tare însă nici foarte fluidă.
Se ung cu ulei de floarea soarelui (sau de rapiță) formele de bomboane (sau chiar formele pt gheață) și se toarnă compoziția în ele. Se nivelează și se dă la congelator până se întărește.
Truc: puteți pune in compoziție si nuci zdrobite mai mărunt sau stafide.
Leave a Reply