Dr.Paul Costache (Audio)

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Răspuns la acuzația că soia ar fi toxică

1. Se face o confuzie dramatică și poate chiar intenționată între hormonul natural -estrogenul (adică cel pe care-l produce organismul în suprarenala, ovare și țesutul adipos + cel existent în pastile și anti-conceptionale) și hormonul din plante numit fito-estrogen. Surse majore de fito-estrogeni în ordinea cantității/100 g produs: Spirulina (recordmenul în hormon fito-estrogen), SOIA, frunzele de păpădie,
Salată (lactuca sativa), frunzele de pătrunjel, semințele de mărar, grape-fruit-ul roșu, polenul granule.
2. Efectele hormonului natural (Estrogenul):
– Cel mai important fixator de Calciu în oase alături de exercițiul fizic (deci sunt 2 pe primul loc !)
– Protejează vasele de sânge de depunerile de colesterol, TG… și alți “înfundători”
– Combate durerile menstruale și “bufeurile de căldură”
– Ajută la declanșarea + normalizarea ciclului menstrual
– **ESTE FACTOR DE CREȘTERE a sânilor și a bazinului (femeile și cei cu greutatea depășită au sânii proieminenti). Stimulează receptorii sinului și ai endometrului să crească, iar o supra-stimulare ani de zile => risc de cancer de sân, endometru, prostată
– **nu permite cartilajului tiroid să se osifice (=> femeile au vocea mai subțire)
– **se opune dezvoltării pilozității pe corp și pe față
– **determina creșterea coagulării sângelui cu risc embolic
– **determina retenție hidrosalina și apariția de edeme ale membrelor inferioare
– Protejează celulele nervoase de efectele devastatoare ale stresului + se opun apoptozei acestora
– Crește eliminarea renală a acidului uric
– Are efect inductor enzimatic hepatic cu rol în detoxifierea organismului + stimulează sinteza AO naturali (cei produși de corp), dar mai ales: Glutationul, SOD și Catalaza
NOTĂ: Hormonul natural are TOATE efectele menționate mai sus, în vreme ce fito-estrogenul NU le are pe cele marcate cu 2** !!
3. Soia ne-modificata genetic are hormon fito-estrogen util organismului, în vreme ce soia modificată genetic are hormon estrogen, factor de creștere și deci cancerigen !!! Fito-estrogenul din soia ne-modificata genetic PROTEJEAZĂ de cancerul de sân, ovar, uter și prostata (“barând” receptorii estrogenici, dar fără a-i stimula !) și de-aceea eu am inclus soia ne-modificata genetic între componentele OBLIGATORII ale curei mele naturale anti-cancer + este extrem de eficiență, în vreme ce atrag atenția foarte serios ÎMPOTRIVA soia modificată genetic care are hormon estrogen care stimulează receptorii sinului, ovarului și ai endometrului cu risc major de CANCER !!!
4. România este SINGURA țară UE care mai are soia modificată genetic, fiind teatrul unui experiment nefericit și nenorocit al USA. Noi avem cca. 85% soia modificată genetic în țară și 15% nemodificata. Apropo: știi frate drag cum se realizează modificarea genetică ? Se ia un virus trasor care are în el informația genetică pe care vreau să i-o imprim plantei pe care vreau s-o modific și “trag” cu el în nucleul plantei de modificat. O parte dintre viruși realizează ceea ce i-am pus să facă, însă o altă parte adera de nucleul plantei și nu o modifica. DAR odată consumând acea plantă, acel virus trasor se poate desprinde de nucleul plantei și să mă… modifice pe mine genetic, trimitindu-mi celulele de care aderă în… (ai ghicit ?) CANCER ! Descrie magistral fenomenul dr. Giusseppe Nacci în cartea pe care ți-am pus-o în ataș (vezi mai întâi pag. 529 unde e “Cuprinsul””). Cine scrie pe etichete “organism ne-modificat genetic” cu referire la soia o aduc din străinezia și trebuie să dovedească cu acte asta când sunt verificați de OPC
5. Da, soia conține niște substanțe de natură proteică (care se numesc “Soia sapogenol A, B, C și D”) care au capacitatea de a distruge tiroida, globulele roșii ale sângelui și celulele pancreatice mai ales la copii ! Perfect adevărat ! DAR dacă nu-ți spun mai departe sunt cel mai mare mincinos și un ordinar !!! Aceste substanțe dacă FIERBEM soia, chiar să dea un simplu clocot se distrug imediat și soia poate fi consumată în siguranță ! Deci fără riscuri ! NU CUMVA să mă întrebi de ce hunzii consuma soia nefiartă și nu au nici un fel de probleme, nici ei și nici copiii lor, ba chiar ajung centenari cam toți !!! Deci NU mă întreba asta, că nu știu !
6. Da, soia conține acid fitic și fitati, dar să vezi ce de acid fitic are porumbul !!! Însă în iarnă la Cluj la Congresul Național de Obezitate și Diabet chiar prof. Dr. Hâncu a răspuns unei întrebări ridicate din sala referitoare la fitati și blocarea absorbției Calciului, afirmând domnia sa ca această teorie s-a susținut decenii întregi, însă studiile de ultimă oră NU o confirmă, iar teoria fitatilor cică ar fi depășită de realitate ! Sfat din partea domniei sale: consumați oricâți fitați
7. Contra-exemplu: dacă soia prin fitati ar bloca absorbția Calciului, cum de în China (cel mai mare consumator pe cap de locuitor de soia din lume) și-n Japonia (al II-lea consumator), frecventa osteoporozei este de 1/188 de femei ? Că “bagă” în ei fitati “la greu”. Eu și soția consumăm între 10-15 kg soia/luna de 10 ani și avem oasele albe la Rx + am avut în ultimii ani niște căzături atroce cu bicicleta și nu ne-am rupt/fisurat nici un os !!!
8. Cel mai penibil articol împotriva soia l-am citit în urmă cu 3 ani într-un ziar “de 2 lei” (la figurat) de Arad. Se afirma acolo ca estrogenul din soia da impotenta și probleme mari cu fertilitatea ! Am râs 3 zile de.. cel care a scris articolul ! Chinezii sunt mai toți impotenți și infertili, de-aceea au “sărit” miliardul !?!?! Japonezii la fel, iar indienii aidoma (ei fiind pe locul III la consumul de soia pe cap de locuitor în lume).
9. Soia ne-modificata genetic NU epuizează nici o vitamina D, ba din contră, îi potențează efectele, în special pe os !
10. ORICE aliment de origine vegetală are acid glutamic, dar și ORICE aliment de origine animală are așa ceva deoarece acest AA neesențial face parte dintre proteinele din care sunt formate alimentele respective ! Însă dacă mergem mai departe, constatăm un lucru: acidul glutamic este dicarboxilic (mă rog, una dintre grupările -COOH fiind cuplată cu un NH3), deci acidifiant al proteinei. => există într-o cantitate mai mare în proteină animală care este ACIDĂ spre deosebire de proteină vegetală care este BAZICA !
11. Nu știu ce studii cita odată pe un post TV dr. Stroescu și afirma d-sa ca produsele de origine vegetariană concentrează între 7-93 de ori mai puține substanțe toxice decât produsele de origine animală ! Q.e.d. !
12. În nici o țară europeană NU există soia modificată genetic, ci doar în Romani (c) a 85%. Știu asta de la un ing. de la Agrosem.
13. Nici o problemă cu blocarea Că, Zn… de către acidul fitic ! Este o teorie de mult depășită ! Contra-exemplu: tot chinezii ! Zincul este esențial pentru maturarea spermatozoizilor + pentru ne-cresterea prostatei + pentru potenta ! Chinezii NU sunt infertili, frecventa cancerului de prostată, sân, endometru, ovar este minimă, cât despre potenta ce să mai vorbim !?!

Cu drag,
Dr. Mărginean Călin

3 comments to Răspuns la acuzația că soia ar fi toxică

 • lorena

  Buna ziua!
  Va multumesc pentru acest articol. Am o intrebare, sunt ovolacto-vegetariana si am probleme cu tiroida, hipotiroidism i-au euthyrox de 25, si s-a descoperit ca am si hepatita B cronica dar deocamdata nu am nevoie de tratament. Ce as putea sa fac sa scap de pastile?
  Va multumesc!

 • Maria

  Buna,daca se poate, as dori sa stiu care sunt produsele pe baza de soia nemodificate genetic si se gasesc in tara. Multumesc!

 • gede

  de ce nu lupta nimeni din tara asta sa inlature aceasta lege care permite soia sa fie modificata genetic pe teritoriul tarii noastre?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.